maanantai 3. lokakuuta 2011

Syvältä

Tuota edellistä postausta kirjoittaessani Arco oksensi syömänsä aamuruuat olkkarin matolle. Pian se räpläsi tassulla tuulikaapin koiraporttia ulos halutakseen. Laskin koirat pihalle ja Arco oksensi uudelleen. Kierteli vähän sen oloisesti, että peräpäästäkin tulisi jotakin mutta tuli kuitenkin sisälle. Lähdin koirien kanssa remmilenkille tuohon lähelle, ne kun eivät mielellään tee isompia asioitaan pihalle. No, Arco oli ihan vesiripulilla. Tää on ihan syvältä :(.

Soitin Karille, että käy kotiin tulomatkalla apteekin kautta hakemassa Inupekt Fortea. Keittelin Arcolle kaurapuuroa ja sulattelin pakkasesta jauhettua kalkkunaa. Iltaruoka oli edellä mainittua lisänä tupla-annos Inupektiä. Kortisoninkin pystyin antamaan vasta iltaruuan yhteydessä. Koira on tiettävästi kahdesti nyt ripuloinut aamun jälkeen, oksenteluista ei ole iltaruuan jälkeen varmuutta. Kari laski Arcon pihalle kun olin Kepan kanssa lenkillä, mitä koira sielä hommaili ei ole tietoa. Arco oli itse pyytänyt ulos sekä sisään. Veto on jokseenkin koirasta pois ja Kepakin antaa Arcon olla rauhassa eli koira on kipeä selkeästi. Juonut se on ja söikin vähäsen, eli tilannetta tarkkailaan ja edetään sen mukaan.

Kepa on ok eli nyt näyttäisi siltä, että ei ole ainakaan mitään tarttuvaa vatsapöpöä. Pari päivää sitten aloin antamaan koirille matolääkekuurina Axiluria eli voi olla, että Arcon maha meni siitä noin sekaisin. Tänään en Axiluria antanut kummallekaan. Nyt pääasianan on saada Arcon maha kuntoon ja katsotaan sitten milloin ja millä koirat madotetaan. Toinen vaihtoehto ja erittäin paljon ikävämpi on, että valkosoluarvot ovat taas laskeneet ja se pukkaa tulehdusta mahaan/suolistoon. Tää on tosi syvältä :(.

2 kommenttia:

  1. Arcolle paljon voimia ja tervehdyksiä <3

    VastaaPoista
  2. Hei!

    Mielenkiinnolla olen seurannut blogiasi ja pennun ottamista. :D

    Matolääkkeestä: Meillä tuo sama lääke on tehnyt koiralle samat oireet ja vielä kahdesti, kun en muistanut mikä lääke ei sopinut. Kuuri on pitänyt jättää silloin kesken. Toivottavasti teilläkin on vain siitä kyse. Pikaista paranemista!

    Terv. Eeva

    VastaaPoista