perjantai 28. lokakuuta 2011

Porukkaleikkiä ja kaupunkia

Oksi on alkanut nukumaan yönsä todella hyvin :). Eilen käytiin nukkumaan jo ennen kymmentä, yritin Oksia vielä pissalle enennen nukkumaan menoa mutta pikkutyyppi istua nakotti vaan rappusilla. Oltiin käyty sen kanssa kahdeksan maissa tuo metsälekki kahdestaan, vissiin se väsytti sen totaalisesti. Yöllä, yhden maissa, käytin sen pissalla ja sitten nukuttiinkin sikeästi koko sakka yli kuuteen. Lähdettiin sitten koko porukka kävelemään tuo metsälenkki, loppumatka meni hienosti, alussa Oksi roikkui omassa remmisssään, Kepan remmissä ja jopa Arcon remmissä.

Uloslähdöt ovat aika kaaottisia. Arco odottaa rauhallisesti neljällä jalalla mutta Kepa ja Oksi hyppivät. Joten tähän tuli nyt muutos. Jokainen istuu ja odottaa vuoroaan, Arco ensin, sitten Kepa  ja hännähuippuna Oksi. Oksi osaa odottaa hienosti ja lätsäyttää pyllynsä maahan ilman käskyä. Lenkin jälkeen koirat riehuivat pihalla suurimmat höyryt pois. Leikit ovat muuttuneet hieman, nyt aikuset saattavat myös jahdata pentua. Nätisti kuitenkin leikkivät ja jos leikin tiimellyksessä pentu vingahtaa, niin molemmat aikuset käyvät tarkistamassa, että "mitä kävi". Kepalta heltiää aina myös loduttava lipaisu "ei ole mitään hätää"-tyyliin. Eli Arcokin on alkanut näihin riehumisleikkeihin osallistumaan jonkin verran.

Kaikkien kanssa harjoiteltiin katsekontaktia, näin helppoa aikusten osalta lähinnä siksi, että haluan niille onnistumisia-lähinnä tyyliin tää on kivaa!. Pentu vinkumassa porin takana on myös niille aikamoinen häiriö. Oksilla tulee siis sekä katsekontakti hajoituksia että siellä portin takan odottelu harjoituksia. Aikusten kanssa 2x10x2 ja pennun kanssa 3x5x3 sarjat. Oksilla on todella hupaisi "vanhan koiran katse" ihan kun se sanoisi, että osaan mitä vaan mutta siinähän sinä harjoittelet. Sen kanssa on katsekontaktiin saatu myös nopeasti kestoa. Pitää ruveta pitämään konkreettista kirjanpitoa näistä jutuista niin ei junnata samoissa asioissa liian kauaa.

Oksin kanssa käytiin viemässä auto huoltoon ja käppäiltiin töihin odottelmaan auton valmistumista. Sillä on erikoinen tapa saada jossain vaiheessa kummallinen haukkumissessio, joka loppuu kun otan sen syliin. Tämän jälkeen se ei enää hauku ollenkaan. Tänään haukkumistuokio tuli puistossa. Luulen, että se alkoi roskapöntöistä, jotka käytiin sitten yhdessä tsekkaamassa. Mutta haukkuminen jatkui kuitenkin senkin jälkeen. Nostin pennun syliin ja kävelin vähän matkaa ja laskin sen maahan, tämän jälkeen se ei haukkunut koko aikana yhtään. Erikoista. Töissä Oksi odotteli häkissään kun kävin taas työasioita hoitelemassa, oli hiljaa koko ajan. Tosin kaupunkiin ajaessamme pissasi ja kakkasi autoon. No, kaikkea ei voi saada.

Reissulla Oksi tapasi paljon ihmisiä  ja suhtautui heihin hienosti, kävi haistamassa ja tuli takaisin luokseni. Jotkin saivat nenäpusut ja hännänheilutukset, lähinnä ns. koiraihmiset, jotka osaavat lähestyä pentua kivasti. Paluumatkalla kotiin käytiin vielä Dogstockissa ostamassa lihoja, kasvissosetta ja herkkuja mm. kananjalkoja. Oksi oli mukana kaupassa ja saikin kehuja kaupantädiltä ja muutaman herkunkin. Oksi oli kuulemma erittäin hienosti käyttäytyvä, reipas ja rauhallinen pentu. Rauhallisuus johtui varmaan siitä, että se oli ihan sippi :D. Hienosti se kyllä seuraili minua kaupassa ja istua napotti kun valkkasin herkkuja ja maksoin. Autoon se oksensi sitten kaikki reissussa saamansa herkut ja namit.

Huomenna menen pariksi tunniksi töihin, Oksi pääsee mukaan. Tarkoituksen on käydä sen jälkeen Mustissa & Mirrissä ostoksilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti