tiistai 18. lokakuuta 2011

Kuulumisia

Pahoittelen jo alkuun jos tulee kerrottua samoja juttuja ja tehtyä kirjoitusvirheitä, viime yönä jäi unet hieman vähiin;).

Sunnuntain ja maanantain välinen yö meni hienosti. Arco siirtyi nukkumaan meidän kanssammme makkariin. Yhden kerran käytiin ulkona, Oksi teki kolmet pissat ulos. Viime yönä oltiin sitten paljon aktiivisempia, meillä oli "Oksi ja Olga -show". Maatiaskissame Olga on pennusta erittäin kiinnostunut. Kivasti kohtelee pentua ja antaa pennunkin paljon haistella itseään. Ekstra kivaa Olagalla oli, kun Arco antoi sen lähes kävellä päällään. Aikaisemmin Arco on poikkeuksetta murahtanut moisista röyhkeistä yrityksistä. Toisaalta kuka järkevä ihmisnen edes ajattelee, että koko porukka nukkuisi tyynen rauhallisesti illasta yhdeksästä aamuun viitteen...:D.

Pentubasillit alkavat haihtumaan myös pennusta :D. Kepa antaa pennun jo pomppia vasten ja välillä leikkii sen kanssa pihalla ja eilen kerran sisälläkin. Murahtaa kyllä kun haluaa maata rauhassa ja yllättävän hyvin Oksi Kepaa uskookin, vaikka kommenus kuulostaa ja näyttää omiin silmiin ja korviin, paljon lievemmältä kuin Arcon touhut. Arco edellen murrailee ja irvistelee joissain tilanteissa Oksille. Joissain taas ottaa asiat ihan ok. Illat ovat Arcolle olleet tähän mennessä vähän vaikeampia, lienee jonkin sortin väsymystä, aamuisin suhtautuu Oksiin paljon leppoisammin. Oksilta puuttuuvat lepyttelevät ja mielistelevät eleet, ainakaan se ei mitenkään selkesti niitä "alleviivaa": Se menee Arcon luon häntä tönössä tyyliin "hei leikitäänkö" ja yrittää saada Arcon leikkiin. Kun Arco vaan murraa, Oksi yrittelee pariin kertaan ja käy sitten istumaan tai makamaan. Liennytteleviä eleitä nuokin mutta mielistelevät puuttuvat kokonaan. Välillä Kepa käy sitten siinä välissä Arcoa mielistelmässä. Varsinkaan jos en itse satu olemaan juuri paikalla. Kepa on meidän diplomaatti :). Toisaalta on meidän mielestämme hyvä, että Oksi ottaa nuo Arcon touhut huumorilla eikä ole niistä kummemmin moineskaan. Pahempi vaihtoehto olisi, että pentu alkaisi varomaan tai pelkäämään Arcoa. Uskon, tilanteen olevan myös Arcolle parempi näin tulevaisuuden kannalta.

Pihalla jonkin sortin vahtiminen ja haukkuminen on sitten jo pentuun tarttunut. En tiedä onko hyvä vai huono juttu, Karin mielestä hyvä. Oksilla on tosiaan kova ääni, ja se saa aina muut koirat hämmästymään ruvetessaan haukkumaan. Arcon ilme on aina yhtä hämmästynyt :D. Välillä Oksi vastaa naapurien koirien haukuntaan, tästä en välittäisi. Arco ja Kepa eivät ns. huvikseen hauku vaan niillä on aina jokin syy. Paljonhan tuo pentu pihalla noiden vanhempien koirien tomia seuraa ja ottaa opikseen niistä, niin hyvässä kuin pahassakin. Paljon olen pitänyt sitä kahdestaan kanssani pihalla mutta pahimmat pentuhepulihöyryt on hyvä päästtää pihalle muiden koirien kanssa juostessa ympäri pihaa.

Eilen autoiltiin kaksi kertaa työpaikalleni. Aamulla vietiin sinne häkki ja tutustuttiin paikkoihin. Oksi oksensi autossa ja huusi myös lähes koko matkan. Minusta huuto on enemmän sellaista "haluan sun luo"- huutoa kuin mitään muuta. Päivemmällä huusi myös mutta vähemmän, kehuin heti kun oli hiljaa. Kävin tekemässä yhden työn ja Oksi oli sen aikaa sosiaalitiloissa häkissä. Ensimmäisen tunnin oli ihan hiljaa mutta sitten aloitti konsertin-sillä on erittäin laaja ääniskaala ja edelleenkin erittäin kova ääni :D. Työkaverini oli juuri sosiaalitiloissa ruokatunnilla, pahoittelin häriötä, johon hän totesi "ei haittaa, nauratti vaan kamalasti. Sillä on erikoien ääniskaala, jos en olisi tiennyt että koiranpentu huutaa, niin en olis osannut yhdistää mihinkään eläimeen. Se kuulostaa välillä ihan pikkuvauvalta." Asiakastani huvitti myös ja totesi myös saman, että erikoiselta kuulostaa koiraksi :D. Onneksi hiljeni, niin että kun meni itse sen luo se oli hiljaa. Eli pääsin palkaamaan sen hiljaaolosta. Kaupungilla Oksi katseli maailman menoa sylistäni. Pääsi pissalle kaupungintalon nurmikolle ja kävelemään puistoon. En tiedä pidänkö sitä jotenkin erikoisen fiksuna muta vaikuttaa ihan siltä, että se osaa jo "pissa" ja "kakka" käskyt. Autoja piti vähän katsella mutta muuten käveli/oli kuuliaisesti reippaana vieressä

Sisälle se on tehyt parit pissat, osaa tehdä ne lehdelle. Lehtiä onkin meillä vaan enää yhdessä paikassa. Tästä tästä asiasta Kari on erittäin kiitollinen kun pelkäsi pennun pilaavan laminaatit ;).

Eilen aloitettiin naksuun ehdollistaminen, jota jatketaan vielä. Tärkeimpänä asiana pidän tällähetkellä kuitenkin tuota luoksetulon opettelua, joka onkin sujunut erittäin hyvin. Toistaiseksi, omassa pihassa, ei ole ollut mitään niin kiinostavaa, että "Oksiii tännee" ei olisi tuottanut tulosta. Pentu reagoi myös nimeensä joka kerran. Luoksetuloa siivittää myös minun taholtani sellainen "hyvähyvähyvä" kannustus :). Pentu näyttää palkkautuvan ruualla sekä kehuilla ja silityksillä ja sellaisella hyvänpidolla-onhan se oikein pusupoika:). Välillä sen täytyy päästä syliin; se laittaa etutassut kaulan kummallekin puolelle, nuolee naamaa, kirputtaa kaulaa ja hiuksia ja tunkee itsenäs ihan liki. Sitä en tiedä, että jos tapa sillä säilyy niin kuinka se aikuisen koiran kanssa toteutetaan :D.

Oksi rauhoittuu myös hyvin kun sitä rauhallisesti silittelee. Sen saa jopa päikkäreille moisella tavalla. Hyvin antaa tutkia korvia, hampaita ja hyväskyy hienosti kaikenmoisen käsittelyn, kantelu yms.

Vanhenpani tulevat tänään. Mikä onkin kiva juttu. Pääsevät Arco ja Kepakin sitten pidemmille lenkeille kun on nyt pari päivää mennyt ihan minimilenkeillä. Ja muutekin päästään helpommin harjoittelemaan kaikenmoisia juttu myöskin pennun kanssa.

Tälläistä täällä ja kuvia tulee heti kun kertitään ottamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti