maanantai 27. heinäkuuta 2015

Azuricoyotes-leiri, hoitolaisia ja kuulumisia

Viime postauksen jälkeen meillä on ollut hoitolaisina viikkohoidokki Freddy, josta onkin kasvanut varsin topakka teinikoira. Freddy mielestä kaikki lelut ovat sen. Pihanurmikko, johon on vuonna keppi ja kivi heitelty aktivoimiseksi nameja (jotka siis on jo syötykin vuonna keppi ja kivi) on sen. Ja pälkähtihän teinikoiran päähän jostakin ajatus, sen ollessa sisällä kanssani ja Oksin tullessa sisälle, että se niin kuin olisi ollut meillä ennen Oksia - siihen malliin se patsasteli Oksin edessä. Topakka poika siis :).

Viime helteiden aikana meillä viikonloppua vietti Team CC eli shelttitytöt  Cilla ja Cesi. Tytöt olivat taas kuin kotonaan, Cesin kanssa lenkkeiltiin  ja Cillan (14.v.) kanssa nuuskuteltiin pienet lenkit. Tytöt ovat varsin helppoja hoidettavia ja niiden kanssa on mukava touhuta.

Viime viikonloppuna meillä oli hoitolaisena Topi Tiibetinspanieli. Topin kanssa aika kului lenkkeillen ja pihalla puuhastellen ja meille Topi tulee jo kuin kotiinsa. Saipa Oksikin jo muutaman hännänheilutuksen Tutkimusmatkaajalta. Topi tulee viettämään aikaa meillä syksyn mittaan suht säännöllisesti ja tuntuu kivalle puuhailla tämänkin tyyppisen koiran kanssa (joka ei siis ole ryhmää paimen).

Viime aikojen ehkä suurimpana juttuna oli Oksin kasvattajan järjestämä leiri Pärnävaaran koiraurheilukeskuksessa. Sinne suuntasimme eräänä lauantaipäivänä. Matkaseurueeseemme kuului minun ja Oksin lisäksi Nina ja Aino-sakemanni sekä Oksin siskopuoli Ruusa kera omistajansa Lauran. Laura ja Ruusa tulivat meille perjantai-iltana ja koirat saivat tutustua toisiinsa ja leikki pihalla sekä sisällä. Jälleen kerran tuntui siltä holskun paras kaveri on toinen holsku (ja ehkä Aino :D). Startattiin liikenteeseen lauantai aamuna kuudelta, matkaa oli edessä kuitenkin kolmisen sataa kilometriä. Pärnävaaralla oltiin vähän yli kymmenen ja esittelyjen jälkeen päästiin reenailemaan  halliin. Osa porukasta teki totisjuttuja ja agilityä. Oksin kanssa keskityttiin siihen että tökki kosketuskeppiä kun toinen koira treenasi omiaan. Ja toinen setti tehtiin ihan vain rauhoittumista istumaan ja maassaoloon kun paikalla oli toinen koirakko tekemässä omaa juttuaan. Olin oikein tyytyväinen Oksin olemiseen ja tekemiseen sille uudessa tilanteessa.

Paikanpäällä oli siis Azuricoyotes koiria kolmesta eri pentueesta. Oksin sisaruksista oli paikanpäällä Oksin lisäksi Sony, ja pojat edustivatkin kahdestaan miehistä sukupuolta (Sonyn pikkuveljen Kimi-malikan kanssa). Muut paikanpäällä olevat koirat olivat narttuja. Oli mukava nähdä AC-koiria ja tavata vanhoja tuttuja ja tutustua uusiin holsku ihmisiin. Takaisin kotiinpäin lähdimme ajelemaan kolmen jälkeen, ilman Ruusa-koiraa joka jäi lomailemaan kasvattajan luokse. Kotona oltiin kahdeksan maissa ja Laura jatkoi vielä junalla matkaa kotiin.

Ja sitten kuvia...                             




                                                                    Sera

                                                                     Asla

                                                                  Kaida

                                                                Sindi

                                                               Brimi

                                                               Oksi

                                                               Katti
                    
                                                                      Ruusa

                                                                    Sony


                                                                   Syndra

Pants
 
 Ja muun rotuiset kuin holskut...


 
 
Ollaan puuhailtu Oksin kanssa reenien merkeissä lähinnä häiriöitä niin, että molemmat koirat (Aino ja Oksi ) tekevät yhtä aikaa. Saadaan häiriötä sekä keskittymistä. Loppuviikosta tulevat uudet hoitolaiset ja siitä alkaakin reilun kahden viikon mittainen jakso, että meillä on yötä päivää hoitolaisia. Koirat vaan vaihtuvat välillä.
 
Tähän loppuun on ihan pakko laittaa kuva Oksin velipojasta Sonysta, jolla on hallussa sekä ilmeet että liikkeet :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti