sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Kuvapläjäys

Me ollaan touhuiltu vaikka mitä, blogin päivitys on vähän jäänyt tässä kiireen keskellä :).

Hoitokoirarintamalla on ollut rauhallisempi jakso, joka on käytetty sitten hyväksi Oksin kanssa, tosin Freddy-pentu on ollut meillä viikottain ja näiden päivien jälkeen Oksi on ollut aika kuitti :). Freddy on kasvanut kovasti ja on oikein pätevä poika. Sen kanssa on leikkien lomassa harjoiteltu lähinnä seuraamista joka onkin sellaisella mallilla, että poika seuraa 50 askelta ilman palkkaa ja paikka pysyy hyvin. Täytyisi käydä sen kanssa treenitilalla jotain puuhailemassa kun sillä tuota intoa hommien tekoon on.
                                                Freddy ja höröttimien taltuttimet
 
Pääsääntöisesti on tehty asentoerottelua ja kohteita. Ja niihin häiriötä. Meillä on ollut mukana kello ja aika on ollut 30 sekunnista yhteen minuuttiin ja sen jälkeen tauko. Ilman kelloa ja valittua aikaa treeni tuppaa venymään kun aina ajattelee, että otetaans vielä yksi. Minuuttikin voi olla pitkän tuntuinen aika ja aika hyvin ajanoton kanssa pystyy pitämään mielessä vahvistetiheyden.

                                            Ainolle käpälöintihäiriötä kosketuskeppiin
                                     Ainolle lelu-sekä käpälöintihäiriötä maahan menoon
 
Ainon kanssa on häiriötä tehty enemmän kuin Oksin. Oksin kanssa ison pallon pomputtelussa kosketuskepin  kävi "jotakin" ja se rupesi väistämään Ninaa ja palloa. Nyt ollaan tehty erikseen kosketuskepin kanssa häiriötä niin, että Nina vain kävelee ja/ tai heiluttelee karvapatukkaa ja palloa pompottelen kahdestaan Oksin kanssa. Pompottelen palloa Oksin vieressä vaihtelevia määriä ja palkkaan välillä. Tästä pitäisi mielestäni päästä nyt nopeasti etenemään, että koira ei jää asiaan jumiin. Oksin paikka pysyy eikä se väistä palloa, joka on mielestäni pääasia.

Ollaan tehty "pöytää" niin, että koira lähetetään eri kulmista korokkeelle ja/tai seuraamisesta. Koira palkataan korokkeelle. Oksille on tehty myös kestoa korokkeella oloon. Ollaan tehty vielä niin, että palkkauksen jälkeen käskytetään koira seuraamaan eli haetaan se pois korokkeelta. Pöydän ideana on pelastuskoirapuolen koe, jossa on ns. pöytäosuus. Ninalla on tuttuja pelastuskoira puolella ja idea on sieltä saatu. Pöytää on tarkoitus korottaa (kunhan vaan saan joskus matot treenitilaan ostettua) ja pöytiä pitäisi olla useampi kappale, johon koira vuorotellen lähetetään.

Alla kuvasarja, jossa Oksi on vielä kävelystä käskystä kiertänyt sivulle ja siitä suoraan pöytä-käskyllä mennyt pöydälle ja palkataan sinne.

 Molemmat koira tykkäävät tehdä näitä kohteita ja tuntuu että ne edistyvätkin kohtuullisesti, tosin tässä takapäänkäyttöharjoituksessa on edelleen toivomisen varaa, se on se kriittinen 45 asteen kulma joka pitäisi saada sujumaan.

Oksin on niitä koiria, jotka osaavat kotona ja tutussa treenitilassa. Heti kun häiriöitä tulee esim. ilmassa olevien hajujen muodossa pakka hajoaa. Pitäisi vaan jaksaa tehdä esim. kosketuskeppi- treeniä eri olosuhteissa mutta miksi ihmeessä se on niin vaikeaa? Se toteutus eli peiliinhän sitä voi tässäkin asiassa katsoa, tietoa asioista kun itsellä on vaikka kuinka paljon. Ehkä se johtuu allekirjoittaneen omasta (täysin kunnianhimottomasta) luonteesta ja siitä, että meillä ei ole minkäännäköistä tavoitetta. Kisaavilla koirakoilla on aina jokin tavoite, jonka uskon tekevän treeneistä tarkempia ja suunnitelmallisia. Itse koen, että koira kannalta katsoen se on oikeastaan ihan sama, kunhan se pääsee jotakin tekemään pelkän sohvalla köllöttelyn lisäksi.  Paljon olen asiaa miettinyt, lähinnä mahdollisen tulevan koiran kannalta. Sen kasvattamista ja kouluttamista on kyllä rehellisesti sanoen mietitty enemmän minkään aikaisemman koiran kohdalla, ja se on aika paljon se.

Touhutaan me joskus ulkoilmassakin :). Oksi ja kosketuskeppi, vierellä kulkemista ja kestoa maassa oloon.

Olen muutaman kerran tehnyt Oksin kanssa niin, että ennen yhteisiä reenailuita, olen palkannut sitä pallolla esim. istumisesta. Tämä näkyy koiran tekemisessä treenin ajan niin, että liikkeisiin ollaan saatu vauhtia lisää ja iloista tekemisen makua. Oksihan on vähän sellainen professori treenissä yleensä (joo mä tiedän ja teen kun kerkeän mihin tässä valmiissa maailmassa on kiire).

Oksi on oikein perso myös kehumiselle mutta sanallisella kiitoksella sen saa yleensä pomppimaan. Todistusaineistoa alla :)

 Ainon kanssa on myös reenailujen lisäksi leikitty, raivoisa saksalainen ja lentävä hollantilainen :)

Edellistä kuvaa maltillisempaa menoa Oksi harrastaa toisen tyttökaverinsa kanssa, eli Oksi ja Boogie.
 
Boogien kanssa harrastetaan juoksua niin että Boogien jahtaa Oksia, ja sitten vaan hengaillaan. Olen aina tykännyt rotikoista ja mulla on niistä vaan hyviä kokemuksia. Ja niin kuin tytärkin sanoi, ne ovat hienon näköisiä koiria :).

Tulossa on hoitokoiria ja Azuricoyotes-leiri. Kesän aikana olisi tarkoitus käydä katsomassa luonnetestejä tässä lähistöllä ihan vaan mielenkiinnosta. Nyt ollaan Oksin kanssa pari päivää vaan maattu, olen sairastanut flunssaa. Ja mikään ei ole niin typerää kuin sairastaminen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti