maanantai 1. kesäkuuta 2015

Toukokuun tohinat

Toukokuussa meillä pyörähti kylässä tai hoidossa useampikin koira. Oli sheltit, kettuterrierit, bokseri, perro, vakikalustoon kuuluva Aino-sakemanni ja pyörähtipä meillä parin tunnin verran porukoitten bc:tkin. Taidettiin tavata kaverin rotikkaakin leikin merkeissä.

Team CC ilahdutti meitä 3 päivän ajan. Pääsääntöisesti vierailu kului pihaillessa. Lenkit oli jaettu lyhempiin, mukana myös Cilla-mummukka, ja pidempiin jotka tehtiin kahdestaan Cesin kanssa. Tytöt ovat jo rutinoituneet meillä oloon joten mitään kummempia kikkailuita niiden kanssa ei tarvi tehdä. Tytöt tulevat myös hienosti juttuun kissojemme kanssa.


                                                                  Cesiä leikityttää


Team Ärrä, eli Ruu ja Reino viettivät meillä myöskin kolme päivää. Ilmat suosivat ja viikonloppu hurahtikin pääsääntöisesti lenkkeille. Itselleni tuli Ärrien ja Oksin kanssa lenkkeilystä plakkariin  ko. viikonloppuna kävelyä 50 km. Ehkä mä joskus kuitenkin lähden vielä vaellusreissulle :). Mukavasti meni Ärrienkin hoitoviikonloppu ja voin suositella kaikille viluisille kettuterrieriä "lämpöpulloksi". Ruu toimitti ko. virkaa täysillä nukkuen uskollisesti umpisukkulassa peittoni alla.



 
 
Viimeisenä mutta ei suinkaan vähäisimpänä hoidokkina meillä oli Leo-perro, Arcon pentuaikainen kaveri. Leollakin on alkanut ilmaantua pientä vaivaa ja se on menossa tutkimuksiin. Leon kanssa lenkkeiltiin ja käytiin treenitilalla tökkimässä kosketuskeppiä ja häiriköimässä Ainon treenejä. Leo on erittäin hyväkäytöksinen herrasmies ja hyvin koulutettu. Tuntui viihtyvän meillä koska kotiin vietäessä juoksi perääni autolle. Tuntuu aina kivalle kun huomaa, että koiralla on ollut mukavaa ja turvallinen olo hoidossa :). Paras kiitos tästä hommasta tuleekin koirien käyttäytymisestä.
 
Leo ja tärkeä toimitus-jalan nosto
 
 Freddy-pentu on käynyt tuomassa Oksin elämää äksöniä lähes viikottain. Freddy oli omistajansa kanssa käynyt bokserileirillä kokeilemassa jäljestystä yms. Kouluttaja oli kovasti kehunut poikaa, oli ollut varsin pätevä poika jäljestämään, tottistelemaan ja roikkumaan rätissä. Hoitotätikin on oikein ylpeä :). Itse en juurikaan osaa arvioida hyvän harrastuskoiran ominaisuuksia mutta varmasti voisin väittää että Freddy on ihanteellinen harrastuskoira tavoitteelliseen ja tuloshakuiseen harrastamiseen. Freddy ei pelkää mitään ja ottaa kaikki asiat omilla jaloin seisten, se ei myöskään pelkää mitään ja sen toiminnanhalu on loputon. Sen jaksaminen on myös aika uskomatonta sen iän huomioon ottaen.

Oksin kanssa ollaan käyty reenailemassa lähinnä kepin tökkimistä häiriössä ja muuta pientä. Ollaan myös lenkkeilty mutta siihen tuli tauko kun kynsi lohkesi. Nyt on onneksi parantunut. Alkaneena kesäkuuna hoitolaisia tulee olemaan vähemmän joten ehditään Oksin kanssa puuhailla enemmän.


Helatorstaina käytiin holskujen erkkarissa Ninan kanssa. Tavattiin Oksin velipoika Sony, jossa oli paljon samanlaisia piirteitä kuin Oksissa. Tavattiin myös muita Azuricoyotes-koiria omistajineen. Oli mukava tavata tuttuja ja koirista on aina kiva puhua. Itselleni pisti silmään että monen holskun liikkuminen oli huonoa/heikkoa, oliko vika koirassa vai esittäjässä vaikea sanoa. Urokset olivat lähes pk collieversioita ( en tykkää) ja monet nartut neliömäisiä ja lyhytjalkaisia. Anteeksi vaan kaikki omistajat ja kasvattajat. Toki kehässä näkyi myös omaa silmää miellyttäviä koiria, varsin kaunis lk narttu, upea pk narttu ja varsin komea, mutta ehkä ei ihan rodunomainen tuontiuros.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti