lauantai 7. helmikuuta 2015

Vieraita, rally-tokoa ja vastaehdollistamista


Kulunut viikko on ollut kiireinen. Auto on käytetty "koirahäkkimittauksessa" eli siihen tehdään auton omilla mitoilla oleva kaksiosainen, kahdella ovella oleva koirahäkki. Ts. häkki tulee kahdelle koiralle, katsotaan sitten milloin toisen puolen asukki meille mahdollisesti tulee ;). Joka tapauksessa häkin valmistuttua Oksi autoilee peitetyssä häkissä.

Laura, Sieni-holsku ja Luksi-mudi kävivät meillä kyläilemässa ja reenailemassa. Oksin kohdalla suurin osa treeniajasta meni sen vastaehdollistamiseen. Poika oli aivan ihmeissään että meidän reenitilassamme oli aivan, tai melkein, vieraita koiria. Naksuttelin toisen koiran katsomisesta ja päivän mittaan päästiin siihen että Oksi makaili häkissä hiljaisena kun toiset koirat tekivät hommia. Oksi pääsi tekemään värierottelua, kapulan nostamista ja hajuerottelua (tee/hajustamaton). Vieraammat koirat olivat aikamoinen häiriö ja tällaista tarvittaisiin lisää.

Laura näytti käytännössä meille Ninan kanssa rally-tokon alokasluokan liikkeet, tästä olikin oikein paljon hyötyä. Luettuna niistä voi saada hieman erilaisen kuvan. Reeniohjelmistomme koostuu siis jatkossa näistä liikkeistä ja niitä helpottavista liikkeistä (lähinnä takapään käyttö). Itsestäni tuntuu että liikkeet sinänsä eivät ole Oksille ja minulle vaikeita. Vaikeus on tehdä ne häiriössä :D

Oksi pääsi ruokatauolla leikkimään Sienen kanssa. Voi pojat, että siitä oli mukavaa kun leikkikaveri oli saman rotuinen. Vielä illallakin se kävi nuuskuttelemassa Sienen hajuja pihalta. Pitäisiköhän laittaa tilaukseen holskutyttö :D. Valitettavasti mulla on kamera ollut hieman epäkuntoinen, ilmastointiteippikään ei oikein enää asiaa pelasta, joten kuvia en saanut otettua. Päivä oli tosi mukava ja aika kului kuin siivillä, koirien kanssa on mukava puuhata ja niistä puhua. Lauran Luksi ja Sieni ovat hienoja koiria :).

Tänään treenailtiin pujottelua kartioiden välistä. Kummallakaan, siis Aino treenasi myös, ei ollut tässä ongelmaa, kartiot saivat olla aivan rauhassa. Nyt liikkeeseen pitää vaan saada häiriötä ja siirretyksi se ulos. Mahan käskystä liikkeelle lähtö sujui myös hyvin molemmilta, Aino poikittaa maahan menossa hieman. Saksalaista käännöstä ryhdyttiin Lauran neuvoilla harjoittelemaan. Eli ollaan ensin itse paikallaan ja koira kiertää ympäri. Oksilla tässä toimii kohtuullisesti "kierrä" käsky, mutta tarvii vielä paljon lisää treeniä. Koirat olivat siis kytkettyinä, yritetään opetella sitä hihnan käyttöä eli hihan löysällä.


Tänään illalla tein vielä pienen harjoituksen omalla pihalla liikkeestä maahan ja liikkeestä istu. Oksi oli irti ja häiriönä naapuruston haukkuvat koirat (pojan tekisi kovin mieli mennä katsomaan että mille ne haukkuvat, mutta pysyi hommissa mukana vaikka oli vapaana).

 
Postauksen kuvat ovat viikko sitten lauantailta, kaverusten treffeiltä. Kuvat Nina Hohenthal.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti