sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Arcon anaalit ja Oksin treenit


 
Papparainen on taas kipeänä. Kun sain sen mahan kuntoon niin nyt vaivaavat taas todennäköisesti anaalit. Arcon peräpäästä valuu verensekaista nestettä joka välillä haiskahtaa anaalieritteeltä ja välillä näyttää pelkältä vereltä. Peräpäätä on suihkuteltu nyt lämpimällä vedellä aamuin illoin ja iholle laitettu Canofite-korvatippaa mitä saatiin ohjeeksi laittaa anaaleitten tyhjennyksen jälkeen. Huomenna sitten vaan soittamaan eläinlääkäriaikaa ja viemään pappaa lääkäriin. Toivottavasti saadaan Arco kuntoon sillä ollaan päätetty että anaalirauhasten poistoleikkaukseen ei papparaisen kanssa lähdetä.
 
Kuluneella viikolla treenattiin Ainon ja Ninan kanssa kolmesti. Hajut ovat nyt olleet viikon tauolla ja tulevalla viikolla otetaan taas ne harjoituksiin mukaan. Oksi on tehnyt edelleen peruuttamista joka maton päälle tai ihan muuten vaan. Noutokapula nousee jo hyvin käsiin saakka ja liian matalat nostot on jätetty palkkaamatta. Ollaan saatu  mukaan myös pieni askel eteenpäin kapula suussa. Tästä kapulan nostamisesta olen erityisen onnellinen kun liike pitkään tuntui vaikealle. Tarkoitus on saada koira kävelemään kapula suussa ja jossain vaiheessa ottamaan /nostamaan/kantamaan muitakin esineitä. Ruutua on tehty myöskin. Oksi pysyy ruudussa jo pienen hetken eli olen saanut vähän kestoa ruudussa oloon, oikeammin tämä tuli vähän itsestään ko. liikkeeseen.. Paikka ruudussa vaihtelee hieman ja täytyy jättää palkkaamatta liian lähellä reunoja seisoskelu.
 
Aino on tehnyt kartion kiertoa ja sieltä tuleekin suht helposti 2 kierrosta putkeen. Noutokapulaan Aino tarttuu ja nostaakin jo hieman. Tämä ei sille ole mikään vaikea liike kun tytsy muutenkin rakastaa kannella kaikenlaista. Ruutua on tehty Ainon kanssa nyt Sienen Lauran ohjeilla eli Nina lähettää koira ruutuun naksuttaa oikeasta paikasta, eli ruudun keskikohdilla ja minä palkkaan koiran vastapäätä ruudun takarajalle. Tällä on tarkoitus hilata koiraa keskemmäksi ruutua ja poistaa Ainolle tyypillinen tapa lähteä hakemaan naksun jälkeen palkkaa Ninan taskun luota. Toimikin hyvin ja saatiin heti koira joka jää nyt pyörimään ruutuun eikä mielellään tule sieltä pois :D. Miten niin palkan suunnalla ei olisi väliä. Perjantaina käytiin myös lenkillä kokoonpanolla Oksi  ja Aino + huoltojoukot.
 
Lauantaina ennen leikki-ja riehumistuntia treenattiin lyhyesti. Oksin kanssa otettiin vierellä kävelyä, kriteerinä se 0,5 metriä mikä on rally-tokon vaatimus. Tehtiin kyllä ilman hihnaa ja pyörittiin kumpaakin suuntaan. "Sivulle" käskystä istu-maahan-nouse treeniä. Oksi menee maahan etupään kautta mikä on rally-tokossa toinen maahan menon hyväksytty tapa. Käskyllä "nouse" koira nousee mutta siirtää takapäätään niin että on kohtuu viistossa kylkeeni nähden tai astuu askeleen eteenpäin ja viistottaa. Tätä täytyy harjoitella. Ainoa palkattiin "mukaan" (kävelee väljästi sivulla) käskyn aikana katsekontaktista, "istu" käskystä jätettiin "paikka" käskyllä odottamaan ja Nina palasi palkkaaman koiran sivulta.
 
Sandra ja Timi tulivat torstaina ja lähtivät kotiinsa tänään. Sandran kanssa harjattiin ja leikkailtiin tumput pois Noorus-kissan turkista.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti