keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Oksi rokotuksilla ja asiaa ihosta


Kuva on tältä aamulta. Pakkasta lähelle kuusi astetta, himpun verran lumen näköistä ja orastavaa auringonpaistetta. Talvi tulee.

Oksi kävi tänään rokotuksilla Tuulikin luona. Pojalla oli painoa 30 kg. Kait se voisi olla muutaman kilon kevyempikin mutta ei se ylipainoiseltakaan näytä. Samalla katsottiin taas korvia kun Oksi oli niitä taannoin rapsutellut. Korvat olivat puhtaat ja hyvännäköiset, jihuu ja jippii!

No, iho sitten olikin kuiva ja osalta punertava. Oksi onkin aika tarmokkaasti sitä rapsutellut. Tuulikki totesi, että hiivaa se ei ole. Ostettiin mukaan Dermoscent Essential 6 valeluliosta, jota käytetään kerran viikossa 8 viikon ajan ja sen jälkeen tarvittaessa 1x2 vk. Liuos on siis ihon ja turkinhoitoon tarkoitettu valmiste, joka laitetaan samaan tapaan iholle kuin ns. punkkiaineetkin. Lisäksi ostin Doils öljylisää (iho) ja droppaan varmaan vielä sekaan biotiinikuurin. Oksi pitäisi myös pestä mutta katsotaan asiaa viikonloppuna kun valelulioksen ohjeissa oli että ei koiran pesua 2 päivää ennen eikä jälkeen liuoksen laiton. Rabies-rokote annetaan eri keralla eli parin viikon päästä. Näin on toimittu edellisellä kerrallakin ja koska vara ei venettä kaada, toimitaan nytkin. Ilmankostuttaja täytyy panna pörisemään kun lämmityskausi on alkanut ja osaltaan varmasti kuivattaa Oksin ihoa.

Maanantaina ja tiistaina oltiin taas Ainon ja Oksin kanssa teen hajun kimpussa. Maanantaina tehtiin rataa ja purkkia yhdessä eli teepurkki oli radalla ja koira ilmaisee sen menemällä maahan. Haasteellista oli, otettiin sellaisia viiden ilmaisun settejä. Ainolle otettiin välillä kosketuskepin koskemista, joka toimi hienosti ja antoi potkua varsinaiseen tehtävään myöskin. Tiistaina jatketiin ja Oksille saatiinkin yksi oikein mukavan näköinen 10 kerran suoritus. Tiistaina otettiin sitten varsinaista erottelua eli mukaan tuli hajustamaton purki. Purkit kädessä, oikean purkin ilmaisusta, naks ja avustaja pakkasi kuppiin. Välillä vaikutti siltä että koira ilmaisee pelkää purkkia, oli se sitten teenhajuinen tai hajustamaton. Välillä taas tuli oikein hienoja suorituksia, selkeä haistelu ja oikea ilmaisu. Jäätiin pohtimaan sitä kuinka paljon teenhajua ilmassa oikein leijaileekaan. Selkeästi homma on koirista väsyttävää. Ainolle tehtiin vielä lopuksi kosketusalustaa, saatiin paljon onnistumisia ja palkattua koiraa. Murkkuikäiseltä ja juoksuiselta koiralta ei ihan hirveästi voi vaatia ja koiralle tekee hyvää että onnistumisia tulee paljon. Perjantaina jatketaan.

Tänään otin Oksille käyttöön ns.naksusanan. Tehtiin kosketuskepin ja naksusanan kanssa hommia tossa omalla portilla, häiriöksi tuli sopivasti roskisauto. Lisäksi otettiin vierellä kulkemista omalla pihalla. Arcon kanssa on lenkkeilty ja tänään nähtiin sellainenkin ihme, että poika käveli seuraten vierellä katsekontaktin kera, vaikka perästä tuli sen inhokkitop kolmoseen kuuluva potkulautailija.

                                                      Olga ja Oksi poseeraa :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti