sunnuntai 24. elokuuta 2014

Viime päivien kuulumisia


Viime ajat ollaan edelleen oltu Aino-sakemannin ohitusharjoituksissa kaverina Arcon kanssa. Ollaan pyöritty Utin ABC;n pihassa ja sitten Ainon kotinurkilla Valkealan Jokelassa, jossa apukoirana oli hoitokoirani Leo-perro. Leo on oikein mallikas herrasmies ja oli taas uuden näköinen koira Ainolle.

Hain Leon viime keskiviikkona aamupäivällä ja lähdin saman tien kävelemään sen kanssa pitkän lenkin. Leo teki varsinaisen löydön, se löysi pellon reunasta kauriin sorkan. Sorkassa oli vielä karvatkin jäljellä. Tiedä sitten mikä kauriin kohtaloksi oli koitunut , juna vai jokin suurempi peto...Muuta ruhoa ei näkynyt  missään. Loppulenkillä Leo teki uuden löydön. Se haisteli kovasti erään pensaa juuressa eikä olisi tahtonut jatkaa matkaa. Jonkin sortin polvilumpion luu sieltä sitten paljastuikin. Kettuja pyörii alueella paljon, lieko repolainen käynyt kylässä jonkun koirallisen pihassa...Iltapäivällä käytiin sitten Leon kanssa ohittelemassa Ainoa. Pyörittiin Ainon kotinurkilla, jotka Ainolle ovat haasteellisemmat. Ohiteltiin kotitiellä, läheisellä pyörätiellä, ohitettiin Ainon kotipihaa ja tehtiin kulmia läheisellä pyörätiellä. Vähän Aino pöhähtelee aluksi mutta kaikki neljä jalkaa vievät koiraa eteenpäin ohituksen kohtaustilanteessa, joten kehitystä tapahtuu :). Leon omistajalle vielä erittäin suuri kiitos Leon lainasta!

Eilen käytiin Arcon kanssa ohittelemassa Ainoa Jokelan S-marketin pihassa. Häiriötä olikin kovasti, nuorisojoukko mopojen kanssa, autoissa omistajia odottavia koiria, ohiajavia autoja ja kauppaan meneviä ihmisiä. Arco otti heti herneet nenään pärisevistä mopoista, jotka kuuluvat inhokkilistan top-vitoseen. Muutenkin taas vieraanmassa paikassa näki selkeästi sen, että Arcon näkö on huonontunut. Se nuuskii ilmaa tosi kovin ja menee aluksi vähän epävarman oloiseksi. Ohitukset alkuhärdellin jälkeen menivät hyvin. Otettiin aluksi kulmia ja siitä ohittamista (6 kohtaamista), sitten siirryttiin parkkialueen reunaan (6 kohtaamista) ja sen jälkeen parkkialueen keskikäytävälle, joka oli alueen käytetyin kulkuväylä, ja tässäkin kuusi kohtaamista. Ensimmäisen kerran eilen kun lähdettiin ohitusharkkoihin ja käskin Arcon hyppäämään autoon, ja ekalla hyppäyksellä peräpää ei noussutkaan, joudin nostamaan koiran takapään autoon. Voi plääh... Yöksi laiton Arcolle päällä Bot-loimen jota se saa taas ryhtyä pitämään yöpukuna.

Aino on käynyt Oksin kanssa leikkimässä vähintään kerran viikossa. Eilen se pääsi ohitusharkkojen jälkeen Oksin kanssa treffeille meidän pihalle. Treffeilyjen sävy tulee jatkossa myös hieman muuttumaan sillä Oksi siirtyy maanantaina ohitusten apukoiraksi, tai oikeammin sanottuna harjoittelemaan ohituksia Ainon kanssa :D. Siinä sitä on haastetta kerrakseen sekä allekirjoittaneelle että Ainolle omistajineen. Toki leikkitreffejäkin on jatkossakin.

Oksin päänmenoksi on myös muita suunnitelmia mutta niistä lisää myöhemmin. Näyttää kuitenkin siltä , että meillä tulee olemaan erittäin aktiivinen syksy-ja talviaika :). Oksi on menossa hierontaan ensi viikolla ja uimiset on tarkoitus aloittaa myös syyskuun aikana.

                                         Oksi on ihan loppu eilisten leikkitreffien jälkeen...
... ja sai yöpuvuksi myöskin Botin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti