sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Leo vierailee ja Oksi Ainoilee


Kuluneella viikolla meillä kävi päiväkylässä espanjanvesikoira Leo. Leo on samaa ikäluokkaa kuin meidän Arco ja on Arcon pentuaikaisia kavereita. Kävin hakemassa Leon aamupäivällä meille ja käytiin samantien  kävelemässä puolentoista tunnin lenkki. Leo on oikein mallikas lenkkikaveri, joka lenkin aikana kokeili monenlaisia variaatioita kävelypaikasta. Eli halusi tietää että missä paikassa tämä lenkittäjä haluaa koiran sijaitsevan :). Vasemmalla sivulla, edessä remmi löysällä vai takaviistossa oikealla? Päivä oli suhteellisen lämmin, joten Leo pääsi puljaamaan lenkin varrella olleessa virtaavassa ojassa, ja toki vesikoirasta vedessä oli kivaa.

Omat pojat olivat sisällä porttien takana kun mentiin Leon kanssa sisälle. Arco kävi vilkaisemassa, että "no, sehän on Leksa" ja meni maate nojatuoliin. Oksia Leo kiinnosti enemmän mutta nopeasti sekin rauhoittui seurailemaan Leon touhuja portin taakse.


Leo selvitti hyvin nopeasti ne kaapit joiden toimintaa kannattaa seurailla. Alakuvassa löytyi koirien herkkujen säilytyspaikka.

Ja sitten roskis...
 
 Kun nämä tärkeääkin tärkeämmät jutut saatiin selvitettyä  siirryttiin ns. rentoon kotimoodiin. Leo on erittäin hyvin motivoitavissa ruokapalkalla ja varsin tekevä koira. Itselläni ei ole oikein kokemusta vesikoiraosastosta mutta en enää yhtään epäile etteikö perrosta olisi harrastuskoiraksi. Varsinkin jos onnistuu saamaan ruokaorjentoituneen yksilön :). Pihaltiin Leon kanssa kaksistaan ja se seuraili vieressäni koko ajan. Tehtiin ulkona namista luopumista hieman eri tavalla mihin Leon on kotona tottunut. Todella nopeasti Leo homman hoksasi. Samaten tehtiin käsikosketusta eikä sekään pojalle vaikea juttu ollut, todellakaan.


Perron olemus on hyvin erilainen kuin holskun ja itselleni on ollut hieman hankala lukea perron tyyppistä koiraa.. Perro on hyvin fyysisesti vahvan oloinen koira ja etupainotteinen eikä luppakorvat helpota koiran lukemista :). No, tämäkin asia korjautui omalla kohdallani Leon vierailun aikana. Häntä ja korvat ne perrolakin eniten viestivät siitä että missä mennään, ja mukavaa oli, että koira oli lyhyessä turkissa ja silmät näkyivät hyvin :). Leon on selkeästi nuoremman oloinen olemukseltaan kuin Arco ja onhan Leo onneksi välttynyt suuremmilta sairastamisilta. Leo on oikein mukava ja hieno herrasmies :). Iltapäivällä vein Leon kotiinsa. Arco ja Leo eivät tällä kertaa tavanneet kuin portin läpi kun tulee itse varottua tuota Arcon selkää. Leo on tulossa viikonloppuhoitoon lähiaikoina ja katsotaan asiaa sitten uudemman kerran.

Aino vieraili leikkimässä Oksin kanssa nyt viikonloppuna. Tältä kaksikolta ei vauhti ja vaaralliset tilanteet lopu :D. Aino on kasvanut kovasti ja kun edellisellä leikkikerralla Ainon maitohampaat jäivät Oksin kauluskarvoihin, on kuulemma ruokakin maistunut tytölle paremmin.

                                                    "Tuu jo ja jahtaa mua..."
                                                   ".. tai mä jahtaan sua...
                                                       Yhteinen juomahetki






Aino tulee myöskin viikonloppuhoitoon lähiaikoina. Oksi on ollut mukavan väsähtänyt Aino kyläilyreissujen jälkeen, kaikkihan sen tietää että naiset, ne nuoretkin, voivat olla aika vaativia :D. Aino on tehnyt Kariinkin niin suuren vaikutuksen että isäntä pongasi sakun narttupennun myynti-ilmoituksen paikallislehdestä :D. Lukijoille kuitenkin tiedoksi, että ei soitettu ilmoituksen numeroon :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti