sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Touhua eilen ja tänään

 
Eilen oli ensimmäin sateinen päivä loman aikan. Käytiin äiskän kanssa Posiolla Pentik-galleriassa katsomassa uusin näyttely, poikettiin tehtaanmyymälässä sekä paikallisessa halpahallissa, josta teinkin varsin hyviä hankintoja. Koirille tietenkin :). Koiranmakkara oli halvennuksessa, ostettiin tennispalloja, pyykkipoikia jäljen merkintää varten sekä löytö josta olen erittäin tyytyväinen. Ostin sieltä sellaisen pelin, joka palikota meinaan käyttää samalla tapaa kuin tunnari-kapuloita, haju juttuja varten siis.

 
Sade loppui iltapäivään mennessä. Samoja juttuja touhuttiin koirien kanssa, Oksille luoksetuloja pihalla. Niitä onkin loman aikana kertynyt satoja toistoja.



 



 

                               Tämä aamu oli tosi hieno, alla kuvia aamulta.




 
Aamulla käytiin Oksin sekä Okon kanssa tekemässä hihnahommia. Sujui mukavasti molemmilta, häiriöinä ohiajavat autot sekä hiekkarannalla huhhaileva pariskunta.
 
Käytiin tekemässä jälki, noin 40 metriä, 90 asteen kulma oikeaan ja 60 metriä suoraan. Alla kuva maastosta.
 
Jälki vanheni tunnin verran. Oko meni ensin tehtyään ensin seuraamista yms. Kulki hienosti nenä maassa koko jäljen, kulma ei tuottanut sille mitään ongelmaa. Hieman jarruttelin sen menoa jossain kohtaa ja hiljensikin vauhtia mutta ei ottanut sen kummempaa häiriötä hidastamisesta. Lopussa palkkana ihan perusnappulaa.

Seuraavana Arco, jonka vein jäljelle suoraan. Meni aikalailla haahuiluksi, tiedä sitten jäljestikö koira välillä oravaa tai poroa. Palkkasin kuitenkin lopussa.

Oksi meni jäljelle samalla tyylillä kuin Oko eli ensin seurautin koiraa yms. Tämä oli Oksin paras suoritus tähän mennessä. Se otti ilmavainua jäljestä jo autoportilla ja vaikutti siltä, että sillä oli ajatus siitä mitä mennään tekemään. Sai palkasi nappulaa jäljen lopussa. Olen nyt loman aikana saanut Okista ylimääräistä sähläämistä pois, se on selkeästi enemmän kuulolla. Tämä näkyi sen käytöksessä jäljelle menossa ja sieltä pois tullessa erittäin hyvin.

Kepa lähti jäljelle viimmeisenä. Myös se lähti ns. seuraamisen kautta. Lähti tosi maltilla menemään ja sen palkkasin nappulalla kulman kohdassa, tämä oli aivan turhaa ja jopa sekoitti Kepaa, jäi vähäksi aikaa etsimään että onko niitä nappuloita enemmänkin. Käänsin koiran ja ns. lähetin sen uudelleen kulmasta. Kepa jäljesti tänään tosi hienosti. Välipalkkaus tuntuu turhalta kun koirilla ei ole palkkaa ollut kuin jäljen lopussa.

 
                                               Oksi päikkäreillä :)
 
Huomenna porukat menevät Kuusamoon kaupoille ja me varmaankin hyödynnetään aika noihin kapuloihin Oksin, Kepan ja Arcon kanssa. Ai niin, Okon kanssa ollaan tänään sisätiloissa harjoiteltu nostamista ja maahanmenoa sanallisesta vihjeestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti