sunnuntai 4. elokuuta 2013

Leireilyä

Kulunut viikonloppu vierähti Azuricoyotes-leirillä Rotikossa, jonka järjestämisestä iso kiitos Sannalle :).

Ajeltiin Oksin kanssa paikalle hengaamaan jo perjantaina. Suurin osa porukasta saapui paikalle perjantaina ja jäi sinne myös yöksi mutta me ajeltiin yöksi kotiin kun ajomatkaa tuli vain parisenkymmentä minuuttia. Olen aika huono nukkumaan vieraissa paikoissa ja takana oli rankka työviikko. Perjantai-ilta sujui seurustelun merkeissä ja koirien touhutessa aidatulla pihamaalla eri kokoonpanoissa lähinnä niin, että poikaosastossa paikalla oli Janitan Jyrki (joka edusti ikänäsä puolesta osastoa lapsi.) ja vaihtoehtoisesti joku N-pentueen uros. Tämä teki Oksille tosi hyvää kun koirakontakteja on meillä vähänlaisesti. Oksi oli selkästi eniten uroksista kiinnostunut nartuista. No, kastraatiosta on vielä niin vähän aikaa. Olen hyvin tyyytyväinen Oksin käyttäytymiseen isossakin koiralaumassa jossa on sille tuntemattomia koiria :).

Lauantaiaamuna ajeltiin uudestaan paikalle. Koulutus, jonka veti Susanna Korri, alkoi aamupäivällä. Painotus oli viettikoulutuksessa ja saalisvietillä palkkaamisessa. Täytyy myöntää, että mulla oli vähän orjentoitumisongelmia tähän viettikoulutukseen mutta mukavasti Susanna päivän läpi veti. Meidän ajallamme otettiin pelkää leikkimistä Oksin kanssa, tämä tehtiin Oksille Lauran kehittelemällä raippakanalla. Olen suhtautunut lelulla palkaamiseen varauksella eikä mun ajatus siitä kyllä muutunut miksikään. Oksi leikkii kyllä mutta ei mitenkään varsin innokkaasti koska sitä on leikitetty varsin vähän. Syynä on tähän se, että en halua mitenkään nostattaa sen saalisviettiä jahtaamisen ja tarttumisen osalta koska kotona on kaksi iäkästä kissaa, jotka koiraa kovasti  kiinnostavat ja joita olisi mukava jahdata. Susanna oli sitä mieltä että koira kyllä erottaa lelupalkan kyllä kissasta, ja olen samaa mieltä :) mutta olen itse sitä mieltä että saalistamisen eri vaiheita on turha vahvistaa mitenkään. Kissat ovat elämäsä ehtoopuolella ja niiden jälkeen ei meille enää kissoja tule, joten asia tulee poistumaan jossain vaiheessa.Koska edustan eri koulutus-systeemiä en ehkä saanut koulutuksesta niin paljon irti kuin muut paikallaolijat. Mukava oli kyllä seurata muiden juttuja, ohjaajien toimintaa ja erilaisia koiria. Sanna kuvasi koiria ja halukkaille tehtiin kopelointia tyyliin hampaat ja pallit.Illalla koirat taas hengasivat pihalla eri kokoonpanoissa ilman ongelmia. Kotiin ajaltiin puoli yhdentoista maissa.

Sunnuntaiaamuna ajeltiin taas paikalle. Kävin katsomassa kun halukkaille tehtiin hakua tai oikeastaan sen alkeita. Samoin kun Sanna leikitti Susannan ohjeilla Pantsia. Siivottiin paikat ja ajelin kotiin.

Mukava viikonloppu kaiken kaikkiaan :). Erilaisia koiria oli mukava nähdä, jutella tuttujen kanssa ja tutustua ja tavata ihmisiä, jotka ovat tulleet tutuksi joko facebookin tai keskustelupalstan kautta.

 
Lopuksi kuva ostoksista eli metrinen krippiliina ja karvapatukka liinalla, josta voi viritellä raippakan tyylisen lelun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti