tiistai 27. elokuuta 2013

Jälkeä ym. touhua


Mitäs me ollaan touhuttu? Remmiharjoitteita Okon ja Oksin kanssa, Okon kanssa on tehty myös pihatottista, lenkkeilty, tehty yhdet jäljet joka koiralle ja nukuttu yhdeksän tunnin yöunia.

Eilen käytiin tekemässä tuohon metsään parit jäljet. Jälkien pituus oli ehkä neljäkymmentä askelta, toisessa lähes 90 asteen kulma ja toinen ylitti yhden polun ja oli ylimäkeen tehty. Kun oli sientä metsässä vetämässä meni läheltä ohi poro vasan kanssa eli tuli sitä häiriöhajuakin mukaan.

Arco aloitti. Lähti jäljelle hyvin ja jäljesti tosi tarkasti. No, sen kanssa on jälkeä tehtykin. Sillä on erittäin tarkka nenä ja se on intohimoinen jäljestäjä ihan normi lenkilläkin. Arcolle olisi jo voinut tehdä aivan hyvin paljon, paljon pidemmänkin jäljen.

Seuraavaksi Oko. Okolle jälki oli ihan uusi juttu eli jälkeä ei sille ole koskaan tehty. Alku meni vähän semplaamiseksi, koira kulki osittain ihan omia reittejä. Mentiin kuitenkin palkkionappuloiden luokse ja sieltä Oko lähtikin kulkemaan jälkeä pitkin aloituskohtaan. Annoin koiran mennä ja se tulikin tosi kivasti ja tarkasti. Meni välillä sivuun mutta palasi heti takasin. Okon kanssa pitäsi tehdä jäljen aloituksia, sen sijaan maasto ei tuottanut sille vaikeuksia.

Oksin kanssa ei jälkeä ole tehty myöskään yhtään. Se olikin onnellisesti aika pihalla koko touhusta, lisäksi pari sorsajahdissa ollutta miestä tuli lähistölle kahvittelmaan. Oksi ottaa hajua ilmasta eikä sen nenä juuri koskaan käy maassa, nytkin tuntui että se olisi paljon milelummin mennyt poron hajun mukaan. Oksille tullaan tekemään aloituksia helpommassa maastossa esim. lyhyemmällä varvikolla.

Kepa kävi jäljellä viimmeisenä. Hauskinta sen kanssa oli, että koira joka ei juurikaan ole hajuista lenkillä kiinnostunut jäljesti tosi tarkasti ja rauhallisesti. Kepa oli koirista ainoa jota haju myös vähän hirvitti ja loppupalkka jäi siltä syömättä. Myös Kepalle voisi tehdä paljon pidemmän jäljen.

                        Alla kuvasarja kuinka Arco tavoittelee pestyä jälkimerkkaussientä


 
                                   Päivät ovat pitäneet sisällään myös riehumista
                                                                ... ja vesileikkejä





Olenkin jossain vaiheessa kirjoitellut Kepan jalkaongelmasta eli etujalkojen nuolemisesta ja kirputtamisesta. Ongelma jatkuu edelleen. Tänään huomasi lenkin yhteydessä kun pidettiin taukoa, että Kepa menee aina makamaan paikkaan jossa se saa etupään ylemmäs kun takapään. Myös kotona pihalla se makaa aina samassa kuopassa, etujalta ylempänä kun takapää. Kökkö juttu kaikenkaikkiaan...

.
 
Yläkuvassa koirat ihmettelevät porukoiden verkonlaskua. Verkot olivat vesillä yön yli ja saatiinkin särkiä ja pieni hauki. Kalat perattiin ja vedettiin lihamyllyn läpi, pakastettiin ja koirat saavat ne sitten syödä.

Koirilla on nyt nappulana Happy Dogin Irland, jossa on lohta ja kaniinia, perunaa ja ohraa. Olen nyt kokeillut, että vaikuttasiko ruuan vaihtaminen Oksin kuonon kutiamiseen ja Kepan mahan rapsutteluun. Oksin kuono on parempi mutta johtuuko se ruuan vaihtamisesta (se ei ole saanut broileria raakanakaan) vai aktiviteetin lisäämisestä. Aika näyttää. Kepa on rapsutellut mahaansa jo aika kauan. Se pestiin lääkeshampoolla ja mahan iholle on suihkuteltu hoitavaa suihketta. Uusi nappula on kovasti koirien mieleen, sitä jopa kerjätään kilvan.
 
Oksin kanssa tehtiin pihalla luoksetuloja päivän mittaan tosi paljon. Häiriönä on autojen ääni ja liike tiellä. Samaten tehtiin muiden askareiden ohessa vierellä pysymistä.




 
Tänään käytiin lenkillä Kepan ja Okon kanssa. Poimittiin puolukoita samalla reissulla. Nyt illalla Okolla ilmeisesti kramppasi takajalkojen lihakset koska venyttelyn jälkeen takajalkojen liike oli tosi huteraa. Se sai ensiavuksi Metacamia ja nukkuu nyt . Toivottavsti vaiva menisi ohi eikä olisi sen vakavampi juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti