keskiviikko 28. elokuuta 2013

Keskiviikon touhut

 
Herättiin aamulla taas kuudelta, tosin Okon haukuntaan. Aamu oli aurinkoinen ja tosi lämmin. Tänään kävin kylällä kaupoilla ja tehtiin iskän kanssa koirille taas jäljet.

Oksille pari ihan lyhyttä jälkeä, että saatiin vain jäljelle lähtöä. Ensimmäinen meni hyvin, toiseen ei kiinnostusta enää riittänyt. Pähkäilin, että Oksille voisi tehdä vain sisätilossa namietsintää ja sitten jäljen ihan vain lyhyesti vaikka asfaltilla. Tästä jatketaan huomenna. Oksin kanssa käytiin myös tuossa lähistöllä kävelemässä ja palkkailin oikeasta paikasta. Meni paremmin kuin eilen. Oksia on palkattu pihalla luoksetuloista ja lähellä pysymisestä.

Okolle tehtiin noin 50 metrin jälki suht helppoon maastoon. Oko on varsin innoks jälkikoira ja menin Oksin jälkiä haistellen koko matkan jäljen aloituskohtaan. Haisteli aloituksen tarkkaan ja lähti jäljelle hienosti. Oko myös palaa jäljelle omatoimisesti vaikka kävi pari kertaa sivussa tarkistamassa. Sille voi tehdä huomenna pidemmän jäljen. Okon kanssa tehtiin myös hihnaharjoituksia ja sujui oikein mukavasti.

Kepan jälki kulki vaikeammassa maastossa mäen kupeessa pitkässä varvikossa. Meni joten kuten ja tarvi suht paljon sanallista kannustusta. Hakeutui kuitenkin lopulta jäljelle ja löysi päätepisteen joka meiltä ihmisiltä oli hukassa. Kepalle voisi tehdä huomenna helpomman jäljen ja lyhyemmän. Tämän päiväisellä pituutta vajaa 100 metriä.

Arcon jälki oli haastavin, kiemustelua mäen kupeessa ja kaatuneen puun ylitys. Arcoa ei tänään oikein homma kiinnostanut ja homma meni vähän haahuiluksi. Huomenna helpompi jälki sillekin.

Jäljet vanhenivat tänään tunnin verran. Homma ottaa aikaa neljältä koiralta reilun pari tuntia jäjen tekemisen ja ajamisen kanssa. Ajatuksena olisi, että huomenna homma hoidettaisiin aamupäivällä kun intoa vielä piisaa.


 
 Arco oli alkanut kaivamaan kuusen juureen kuoppaa, joka kiinnosti joka koiraa niin kovasti, että siitä meinasi jopa tulla kähinää koirien kesken. Jokin haju siellä koiria houkuttaa.
                                        Pakollinen riehumiskuva

 
Yllä oleva kolmikko sai pihaan yrittävän kävelijän toisiin ajatuksiin. Koiria ei ole hirveästi kielletty haukkumisesta eikä vahtimisesta. Täällähän kävi varkaita noin kuukausi sitten, tuskin olisivat tuleet jos kolmikko olisi ollut paikalla silloin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti