sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Lammasvahti

Arco on toiminut pari päivää lammasvahtina, tosin ihan vaan lampaantaljan mutta vahtina joka tapauksessa.
Olin ostanut Kana kolmosella olleelta Päiviltä ison lampaan taljan. Takoituksena oli pitää sitä talvella autossa koirien alusena. Olin jo tyystin unohtanut minkä reaktion se Arcossa aiheuttaa. Nyt roudasin taljan tuolta navetan saunasta sisälle, ajattelin että olisi oiken mukava sisustuselementti ja sen päällä olisi koiren ja kissojenkin mukava kölliä. Väärin, ainut joka sen päällä köllisi olisi Arcon mielestä Arco itse.

Tuo Arcon tapa ryhtyä jotain juttua vahtimaan tuppaa meiltä, näköjään, unohtumaan arkielämässä. Tänä aamuna se kyllä oli mielessä kirkkaana huonosti nukutun yön jäliltä. Arco tosin jo eilen vietti suurimman osan päivästä makkarissa taljan vieressä maaten mutta meni meiltä vähän niinkuin ohi. Ajattelin itsekin, että koira taitaa vaan olla väsyneempi /kipeämpi kuin yleensä ja annoin pojan rauhassa makailla- taljan vieressä. Illalla nukumaan mennessä oli Arco mörmötti muille koirille, samoin yöllä jos nämä liikkuivat. Eli huonosti nukuttiin koko poppoo. Aamulla houkuttelin Arcon ulos ja se kävikin siellä pikaisesti mutta sisälle päästyään meni kipin kapin taljan luo makaamaan, tässä vaiheessa tajusin mistä oli kyse (mulla on ilmeisen pitkät piuhat). No, talja "pääsi" kaapin uumeniin ja elämä Arcokin osalta normalisoitui. Se ottikin pitkät päivätirsat ja taisi nähdä unta lampaiden perässä kirmailusta, jalat viipottivat siihen malliin.

Tuo vahtiminen on hyvin olennainen osa Arcon persoonaa. Normi elämässä, kahden aikuisen huushollissa se ei tuota ongelmia mutta lapsiperheessä ongelmia olisi varmasti. Kepaa tuo Arcon toiminta pikkaisen stressaa, Kepa vaihtaa paikkaa ja jopa huonetta jos mörmöttämistä jatkuu pitkään. Oksi ei ole moinesakaan, ei provosoi mutta käyttäytyy kuin ei murinoita kuulisikaan. Tuon luonteenpiirteen kanssa kyllä pärjää mutta ehdoin tahdoin ei esillä pidetä mitään joka tuon vahtimisen Arcossa laukaisee.

Oksi ja Arco kävivät hierojalla. Oksilla ei jumeja missään, pikkupoika ei vaan millään olisi jaksanut maata paikallaan niiin niin kauaa :). Arcolla jumitusta toisessa etujalassa ja hartiassa. Se ontuikin sitä yhtenä päivänä ja sai siihen kipulääkettä (taisin kirjoittaa siitä aikaisemmin). Arcolla seuraava hieronta 20. päivä, jos verikokeissa ei ole mitään hälyyttävää.

Kepa on ollut oma itsenä, nukkunut jaloissani yöt sekä päikkärit.

Tämän viikon ohjatut treenit jäävät meiltä väliin töiden vuoksi mutta yritän aktivoitua kotioloissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti