maanantai 18. kesäkuuta 2012

Kepa ahdingossa ja koirien omistamisen onnea

Aluksikin.. ei olla reenailtu mitään - hyi meitä.

Oksi on parina päivänä oksennellut, tyhjää mahaa ja tänään tuli broileritkin pihalle. Maha ei näytä olevan muuten sekaisin eli voi kai olettaa, että oksentelu johtuu tosiaan tyhjästä mahasta ja ilmeisesti ruohon syömisestä. Arcokin on kunnostautunut ruohon popsimisessa, joten oksuja on tullut siltäkin. Huomenna on Arcon verikontorilli ja samalla siltä otetaan kaikki mahdollinen kippariin liittyvä. Keskiviikkona sillä on sitten vuorossa hieronta. No, eihän harrastus ole mikään jos se ei vie kaikkea aikaa ja kaikkia rahoja, näin luin jostain koiralehdestä, joten tyydyn olemaan samaa mieltä. Arcolle on aloitettu Cartivetin syöttäminen-toivotaan vaikutuksia näkyviksi.

Kepa oli joutunut tänään varsiin kiperään tilanteeseen. Se oli jotenkin saanut tassunsa kieputettua sälekaihtimien naruun. En uskoisi, jos kuulisin, mutta näin oli käynyt. Naru oli ollut niin tiukassa ja solmussa koiran käpälän ympärillä, että Kari oli joutunut leikkaamaan narun poikki. Kari oli lähtentyt kaupungille kahden maissa ja tullut kotiin viiden maissa, vähän ennen kuin itse kotiuduin. Kuinka kauan Kepa oli narussa "killunut" ei ollut tietoa. Ilmeisen kauan koska koira oli stressaanut itsensä/kuolannut läpimäräksi pään ja rinnusten kohdalta. Ei suostunut laittamaan etutassua maahan vaan kinkkasi kolmella jalalla. Sain sen juomaan vettä noin litran verran laittamalla vesikuppiin kissan märkäruokaa. Varsinaisesti se ei tassua aristellut paineltaessa mutta nuoli sitä kovasti. Annoin kipulääkettä ja tilannetta seurataan. En edes halua ajatella minkämoinen härdelli täällä on ollut... Kaiken kukkuraksi Kari ei huomannut, että olin ajanut auton pihalle mutta portti oli auki, ja laski koirat pihalle. Tuurilla kukaan ei juossut tielle vaan tulivat innoissaan moikkaamaan minua. Eli meillä ei ole ollut kovin hyvä päivä tänään...

Huominen reeni jää väliin Arcon lääkärireissun takia.

Kuulin muuten tänään sellaisen jutun, että kettujen keuhkomato voi aihetuttaa koirille pitkittynyttä yskää, joka saatetaan diagnosoida sydänviaksi tai flunssaksi. Keuhkomadon väli-isäntänä on etana, joten jos koira popsii etanoita ja saa erikoisia oiretia on syytä epäillä ko. keuhkomatoa. Erään asikakkaan koiralla oli pitkäaikaisen sairastelun jälkeen tehty ko. diagnoosi ja koira oli lääkekuurin jälkeen kuin eri koira. Keuhkomatoa ei kait periaatteessa ole hirveästi Suomessa esiintynyt mutta on nyt kuulemma lisääntymään päin, ilmeisesti ilmastonmuutoksen piikkiin voi tämänkin riesan laittaa. Axilur 10 päivän kuurina on yksi pätevä lääke keuhkomatoon, kuulemma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti