tiistai 2. joulukuuta 2014

Arco toipilaana ja Oksin touhuviikko


Arco kävi keskiviikkona eläinlääkärissä. Se nuoli peräaukon ympärystä joka olikin kovin tulehtuneen näköinen. Koira oli vaisu ja sitä sai aamuin illoin houkutella syömään. No, anaalirauhaset olivat tulehtuneet, ne tyhjennettiin ja huuhdeltiin nukutuksessa ja se sai paikallisesti antibioottia. Kotihoito-ohjeeksi saatiin 2 kertaa päivässä lämpimällä vedellä peräpään huuhtelua ja ihon voitelua Canofite-korvalääkkeellä viikon verran. Lääkettä oli jäänyt korvaepisodista, ja kuulemma sopii hyvin tähänkin vaivaan. Kontrollikäynti 10-14 päivän päästä.

Arco ei olisi millään jaksanut nukutuksesta herätä. Jouduttiin se herätyspiikistä huolimatta kantamaan autoon. Omassa pihassakaan en saanut sitä herätelty sen vertaa että olisi kävellyt sisälle. Lisäksi Arco oli sen verran kärttyinen kun sitä herättelin että päädyin antaa sen heräillä itsekseen ajan kanssa auton perissä. Peittelin koiran parilla villahuovalla ja kahden tunnin päästä kävin sitä katsomassa. Koira oli herännyt sen verta että käveli omin jaloin sisälle. Koko illan sen nukkui eristettynä omassa rauhassaan toisessa makkarissa.

Vähän hitaanlaista on ollut papparaisen toipuminen mutta nyt näyttää jo hyvältä. Parina aamuna se on tullut syömään heti "syömään"-kutsun kuultuaan. Aika tupeloksi tunnen itsenikin kun en ymmärtänyt että anaalithan koiraa vaivaa. Toivotaan nyt että oli tällainen kertaluontoinen vaiva, sen verran rankoille otti koiran herääminen ja toipuminen. Sisäisesti annettua antibioottia en halunnut koiralle antaa koska se söi jo korviinsa 10 päivän kuurin. Todennäköisesti lääkkeestä johtuen uloste on ollut liian löysää tms. ja johti anaalien tulehtumiseen, tai jotain.

Oksin kanssa ollaan käyty kolmesti treenaamassa hajuerottelua yms. Oksilla on selkeästi tiedossa varsinainen erottelu eli kun pidän purkit kädessä ja vaihtelen niiden paikkaa koira ilmaisee 90% oikein. Radan kanssa tökiin sen verran että koira ei käy kaikkia purkkeja (1 hajustettu ja 2 hajustamatonta) kovinkaan intensiivisesti haistelemassa. Kyllähän se teepurkki siletä löytyy mutta radan kulku ei ole kovin sujuvan näköistä. Ainolla samat jutut. Tosin Aino on oppinut, että tauolla mennään häkkiin ja yhdessä treenissä se päätti että en osaa/viitsi ja käveli omatoimisesti häkkiin makaamaan. Välillä tulee sellainen olo, että hajuerottelussa ei ole koirille riittävästi haastetta ja mielenkiinto hiipuu nopeasti.

Hajutreenin yhteydessä ollaan tehty myös muita juttuja. Oksin kohdalla peruuttamista ja noutokapulan nostoa. Nyt koira nostaa kapulan käsien korkeudelle. Värierottelu on hyvin mielestä molemmille koirille, ja sitä on pidetty nyt hajuerottelun rinnalla, ajatuksella erottelu kuin erottelu-toivottavasti tukevat toisiaan.
Kuva on todisteena siitä, että kaksikko on joskus ihan pienen hetken paikallaankin :D.

Torstaina Aino oli päivähoidossa. Hain sen puoli seitsemältä ja päivä kului Oksin kanssa leikkien. Myös kaverini Katin Boogie rotikkatyttö kävi pihalla leikkimässä. Tytöt olivat ensin keskenään ja sitten vaihdettiin Aino Oksiin. Yhdessä Ainoa ja Oksia ei oikein vielä ole uskaltanut Boogien kanssa pihalle päästää, ettei vaan vauhtikaksikko jyrää Boogieta ihan 10-0. Torstaipäivä huipentui Oksin ja Ainon uimahetkeen. Oksikin menee jo varsin reippaasti uimaan ja uisi monta kiekkaa peräkkäin. Hyvin uskoo sanallista ja käsimerkkien ohjausta altaassa olleessaan.

Tällä viikolla on maanataina ollut jo yhdet treenit, jotka menivätkin tosi kivasti. Huomenna keskiviikkona on tämän viikon toiset treenit ja torstaina on taas Oksilla ja Boogiella leikkitreffit. Tarkoitus olisi perjantaina treenailla Ainon kera ja lauantaina on tarkoitus lähteä Messariin koiranäyttelyitä katsomaan. Sunnuntaina on tiedossa Ainon ja Oksin riehumista :).

Ollaan suunniteltu Ainon Ninan kanssa rally-tokon aloittamista ja tarkoitus olisi ottaa myös muotoerottelu treenattavien asioiden listaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti