keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Voihan valkosolut ja treenihöpinää


 
Arco kävi maanantaina eläinlääkärissä. Toinen anaalirauhanen oli tyhjä mutta toisesta tuli veristä vuotoa ja sen limakalvo oli paksuuntunut ja kova. Arco sai paikallisesti antibiootin anaaleihin. Kotihoidoksi suihkuttelua ja määräyksen pitää kakka muuna kuin löysänä, eli tarvittaessa syöttää Inupekt fortea jatkuvasti. Tsekattiin myös valkosolut pitkästä aikaa. Epäilin että ne ovat raja-arvojen alapuolella ja epäilykseni osoittautui oikeaksi. Kaikkien, nyt olleiden vaivojen, syy löytyy todennäköisesti juuri noista onnettomista valkosoluista. Arcolla ei ole itsellään vastustuskykyä yhtään. Ainut lääke valkosolujen vähäisyyteen on kortisoni, jolla saadaan keinotekoisesti pidetty yllä ns. vastustuskykyä. Kortisonia ei taas voi syöttää pitkään yhdessä kipulääkkeen kanssa mahahaava-riskin takia. Pah ja pöh, me ollaan oravanpyörässä, josta ei ole mukavaa ulospääsytietä. Arco tuli eläinlääkäristä kotiin sanoilla "katsellaan".
 

Kuluneen viikon treeneihin on kuulunut Oksin osalta noutokapun nostamista, hajutreeniä, perussettiä ja takapäätreeniä, jossa koiran etutassut ovat kumollaan olevan pesuvadin päällä ja olisi tarkoitus saada koira pyörimään vadin ympäri, etutassut paikallaan ja takajalat liikkuu.

 Hajutreeneihin katseltiin vinkkejä Youtubesta. Ja tehtiinkin niin, että hajuradalle otettiin kaksi purkkia (tee ja hajustamaton). Oksi tekee radalla ns. kunniakierroksen eli kulkee radan ensin läpi radan vierestä ja sitten lähtee vasta ns. tositoimiin. Luulen, että se kunniakierroksen aika haistaa ilmasta oikean purkin. Nyt palkattiin oikean purkin haistelusta purkin päältä ja Oksin kanssa myös maahan menolla  ilmaisusta oikeasta purkista, purkin suunasta edelleen. Vahvistetiheys saatiin näin kohdalleen ja koiran mielenkiinto pysyi asiassa mukavasti.

Vatitreeniä tehtiin niin että sheippattiin koiran tassut vadin päälle. Etutassut vadin päällä - kestoa tähän, jota saatiin kivasti. Sitten pähkäiltiin että miten saada koira liikuttamaan takajalkoja. Pientä odotusta ja Oksi liikuttikin takajalkojaan, josta naksu ja palkka, ja koira fiffasinkin homman oitis. Tämän liikkeen eteenpäin viemiseksi ollaan saatu neuvot myöskin Youtuben ihmeellisestä maailmasta. Luulen, että peruutustreeni on pikkuisen auttanut Oksia hahmottamaan takapäätään ja jalkojaan, vati ja peruutus tukevat toisiaan.

Aino treenaili kapulanostoa, kartion kiertoa ja hajuja.


Tänään on taas vuoden turhin päivä paukutuksineen. Päivän ohjelmistoon kuului ulkoilu omalla pihalla päiväsaikaan ja vielä pissatukset pihassa remmeissä viiden jälkeen, paukuttelua kuului jo silloin. Sisällä radio päällä, pesukoneet päällä, sälekaihtimet kiinni. Arco ottaa ihmeen rennosti, lieko kuulo huonontunut - se on aina inhonnut ilotulitusta ja ollut sitä mieltä, että tapetaan kaikki tulittajat. Nyt se on nukkunut. Oksi pöhähtelee äänille mutta kun Arco on rennosti ei nuorisokaan loputtomia jaksa. Toivottavasti ilta ja yö sujuvat näissä suht rauhallisissa merkeissä.

                                           Auringonlasku Aitomäessä 31.12. 2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti