lauantai 25. lokakuuta 2014

Hierontaa, hajua ja hepulointia

Oksi kävi torstaina Jonnan hierottavana. Oikeassa reidessä etuosassa vähän jumitusta samoin keskiselässä oikealla puolella. Saatiin avatuksi ja seuraavan kerran hierontaa parin kuukauden päästä. Nyt on projektina saada Oksin ihoa paremmaksi jotta voitaisiin jatkaa säännöllisiä uinteja. Tulisi pojalle vähän eri tyyppistä liikuntaa juoksemisen ja pomppimisen lisäksi.

Torstaina kävin kahden Oksin kanssa treenitilalla puuhastelemassa. Tehtiin kartion kiertoa ja kosketusalustaa sekä noutokapulan nostamista. Noutokapulaa on tehty kahdella tavalla. Kapula on paikallaan lattialla ja koira nostaa sen käskyllä "nosta". Tämä on hieman jumittanut siinä kohtaa että koira ei nosta kapulaa riittävän ylös eli pidolla ei kestoa. Oksille selkeästi mieluisempi tapa on , kas kummaa, että heitän /liutan lattiaa myöten kapulan kauemmas ja koira hakee sen käskyillä "hae" ja "tuo". Oksi palauttaa lähes 100% kapulan käsiini. Mutta kun, tarkoitus olisi kuitenkin se, että kapula on kauempana ja lähetän koira sivultani hakemaan kapulan. Tai että koira vaan nostaa kapulan riittävän ylös eli käsieni korkeudelle. No, kunhan saadaan pitämiseen kestoa niin asia alkaa olla jo melko hyvällä tolalla. Tehtiin myös perussettiä eli istu-maahan ja otettiin mukaan jo hieman unohduksissa ollut käsky "nouse", jossa koira nousee seisomaan joko maassa olosta tai istumisesta, ja pysyy kuitenkin paikoillaan. Näitä tehtiin sekä lähellä että etäisyydellä. Ohjelmistoon on otettu renkaan (hulavanne) läpimenoa käskyllä "läpi". Tämä on Oksille ollut yllättävän haasteellinen juttu (se ei halua että jalat vahingossakaan koskee vanteeseen) jota on helpotettu sen verran että ollaan otettu mukaan kosketuskeppi. Kosketuskepin kanssa homma sujuu hyvin ja otettiinkin jo vanteelle vähän korotusta eli se oli  korkeimmillaan irti lattiasta noin 10 cm. Kosketuskeppi on vanteen toisella puolella reilun metrin pääsää vanteesta eli koiran on kuljettava vanteen läpi koskeakseen keppiä. Tehtiin vielä lopuksi kartion kiertoa.

Perjantaina käytiin taas haistelemassa teen hajua. Olemme nyt erottelu kohdassa eli  toisessa kädessä on teen hajuinen purkki ja toisessa hajustamaton. Ohjaaja on purkkien kanssa ja naksauttaa oikean purkin ilmaisusta ja avustaja palkkaa kuppiin. Purkkien paikkaa vaihdellaan laittamalla käsivarret ristiin. Koirat olivat selvästi miettineet tauon aikana tätä hommaa :). Oksilta ilmaisu tulee suht kohta automaattisesti ja ymmärryksessä on myöskin että purkkeja pitäisi haistella. Ilmaisut saattava olla vinoja purkkiin nähden  mutta niistä on kuitenkin palkattu jos purkki vaan on ollut oikea. Tehtiin sellainen huomio että koirat helposti herpaantuivat session neljännessä, eli kolme haistelua ja ilmaisua sujui hyvin mutta neljännen jälkeen homma ei kiinnostanut. Koska asia oli näin otettiinkin 3x3 sessiota jotka menivät molemmilla hyvin. Plääninä olisi nyt jatkaa vielä kyseisessä kohdassa niin, että saataisiin koirat ilmaisemaan vähintään kuusi kertaa teepurkin. Radalla purkkeja tulee kuitenkin olemaan kuusi.

Oksi teki vielä nostokapulan nostoa ja nyt saatiinkin siihen jo kestoakin niin että koira nosti kapulan lähes käsien korkeudelle. Lisäksi tehtiin vielä lopuksi ihan helppoa kosketusalustan koskemista, tässä käsky "paina".

Aino teki kosketusalustaa ja värierottelua. Perjantain treenien jälkeen oli tosi hyvä mieli vissiin jokaisilla :), Aino jaksoi keskittyä juoksuistaan huolimatta ja Oksi Ainon juoksuista huolimatta ja minä sekä Nina olimme tyytyväisiä edellä mainituista sekä siitä että koirat olivat selkeästi oppineet sen mitä olimme niille opettaneet.


Koska treenitilalla koirien välinen seurustelu on ei-toivottavaa :), kävi Aino tänään Oksin kanssa leikkimässä..... ja näin sitä mennään....
                                       .......vauhtia ja.....

 
...vaarallisia tilanteita.

Koirilla ainakin oli taas tosi kivaa....
 
Oksi on nukkunut lähes koko illan, tyttöystävät ottava joskus holskupojan voimien päälle :D.
 

Tykkään Ainon rakenteesta tosi paljon, siltä puutuu monilla sakemanneilla, mun mielestä, oleva kohtuuttoman voimakas ja raskas etuosa yhdistettynä heikkoon ja olemattomaan takaosaan.

Ja lopuksi vielä Oksi :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti