torstai 14. elokuuta 2014

Oksi 3.v, ohituksia ja luonnetestiä

 Azuricoyotes Niva Continuum ,"Oksi", tuli eilen 13.8. kolmen vuoden ikään. Voitaisiin sanoa sen olevan nyt aikuinen...ehkä.
 
Viime viikonloppuna ajelin päiväseltään Outokumpuun katsomaan Oksin kasvattajan maahantuoman  Sieni-holskun luonnetestiä. Sieni on yksi ehdoton suosikkikoirani rodun piiristä. Symppis Sieni oli testissäkin ja sai myös muilta testin katsojilta myönteistä palautetta. Harmi vaan, että ko. koiraa ei jalostuksen tulla käyttämään ei-niin-priiman terveydentilan vuoksi. Arvostan myös kovasti koiran omistajan Lauran omistautumista harrastamiseen ja sitä suurta työtä jonka hän on Sienen kanssa tehnyt. Joten neljän tunnin ajomatka edestakaisin ei haitannut tippaakaan. Erityisemmin en luonnetestien ystävä ole koska niissä on muuttujia niin paljon, joten en pidä niiden tuloksia absoluuttisena totuutena edes testin nähtyäni.


Maanantaina ja tiistaina oltiin Arcon kanssa ohittelemassa Aino-sakemannia Utin ABC; n pihassa.
Keskiviikkona Ainolla ja Oksilla oli leikkitreffit. Ilma on viilentynyt selkeästi ja koirilla oli todellakin vauhti päällä. Ainon pentulisenssi on loppunut (7kk) ja nyt kuultiin myös Oksin komentamista. Poika ei tykkää Ainon tavasta sitoa etukäpälillään eikä siitä jos tytsy oikein urakalla kävelee sen päältä. Ainolla esiintyvä sitominen on kyllä mielenkiintoinen piirre koirassa, pääsääntöisesti sitä kait esiintyy sakemanneilla ja malikoilla, ja onpa Aino sitä kokeillut minuunkin. Hypännyt vasten ja kiertänyt etutassut ympärilleni, ja tytöllä on kyllä voimaakin kuin pienellä kylällä.


Alla kuvasarja elämää suuremmasta probleemasta jota kaverukset yrittävät selvittää :D






Ohitusharjoituksia Ainon kanssa jatketaan ja kuvioihin pääsee myös Oksi mukaan. Mielessäni olen pyöritellyt treenitilan vuokraamista talvella silmälläpitäen, pitäisi löytää jokin erittäin edullinen tila jostain kodin läheltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti