lauantai 9. elokuuta 2014

Arco ohittelee edelleen

 
 
Arco on edelleen ollut apukoirana sakemannityttö Ainon ohitusharjoituksissa. Harjoituksia on vaikeutettu sen verran että ollaan siirrytty pois meidän nurkilta. Eilen ohiteltiin Valkealan ABC; pihalla. Häiriönä oli pakkipaikalle saapuvia autoja ja tiellä ohiajavia autoja. Arcolle pahin häiriö oli ohitse ajava custompyörä. Arco on suht rutinoitunut harjoittelija, se tietää että nyt tehdään jotakin ns. järkevää. Ja varsinkin kun harjoitukset ovat selkeästi tauotetut niin että siirrytään esim.autolle ja Arco on farkun perissä tai vaihtoehtoisesti jossakin selkeästi eri paikassa kuin missä harjoitukset tehdään. Aino ei juurikaan ottanut häiriötä mistään ääntä pitävästä vempaimesta :).
 
Ohitukset tehtiin niin, että käveltiin vastakkain ja etäisyyttä ohittavaan koirakkoon lyhennettiin jatkuvasti. Päästiin siihen että minä ja N ohitimme toisemme aivan vierestä, melkein olkapäät koskettivat toisiaan. Koirat olivat vasemmalla puolella joten niiden väliin jäi kahden ihmisen kokoinen välimatka.
 
Tänään sitten vaihdettiin ABC:tä. Siirryttiin Utin ABC:n läheisyyteen, ja täällä olikin häiriötä jo varsin paljon. Tehtiin ns. kulmia eli tulimme Arcon kanssa kulman takaa ns.yllättäen (tai ainakin tarkoitus oli) Ainon näkyville ja sitten ohitimme toisemme. Sitten tehtiin samaa niin, että Arco ja minä juostiin Ainon ja N;n eteen kulmaan takaa ja siitä sitten ohi. Arcosta tämä olikin varsin kivan tuntuista juttua ja samalla piti vielä loikkia ylöspäin ja murista. No, häiriötä Ainolle oli kummasti mutta tyttö selvittää tilanteentee aika nopeasti ja vain ensimmäin pöllähdys juosten eteen sai siinä vähän sellaisen "mitä, hä"-reaktion aikaiseksi. Arco puolestaan ei Ainosta juurikaan välitä mutta parit pikkumopot saivat sen availemaan sanallista arkkuaan ihan kunnolla. J ohjaili meidän koirallisten toimia hienosti käsimerkein eikä saanut kuitenkaan ABC;n liikennettä sekaisin, eivätkä valkotakkisetkaan tulleet noutamaan omituisesti viittelöivää mieshenkilöä, joten reenit sujuivat hienosti.
 
Harjoitusten jälkeen Aino sai superpalkan eli pääsi leikkimään Oksin kanssa :).
 
 
J on kuvannut koiria paljon ja videoinut ohitusharjoituksia, ja koska olen aivan surkea tietokoneen käyttäjä hän lupasi ne myös meidän tietokoneellemme laittaa. Kiitos jo etukäteen :).
 
Ohitusharjoituksen jatkuvat maanantaina ja huomenna lähden ajelemaan Outokumpuun katsomaan Sieni-holskun luonnetestiä, samalla tapaan todennäköisesti Oksin kasvattajan Sannan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti