perjantai 29. elokuuta 2014

Hierontaa ja treeniä

 
 "Mikä kissa? Ikinä en oo nähnykään, asuuks meillä sellasia? Ainakaan en oo koskaan sellasta jahannu, ihan tosi! Mikä arpi? Ei mun nenässä mitään arpea oo, ei varmalla! Ihan omias puhut, ei oo kissa mua raapassu nenään, ei todellakaan. Ihan totta!" Terveisin Oksi

Oksi on uuden pantansa kanssa päässyt harjoittelemaan ohituksia Ainon kanssa. Oksi kuumuu toisista koirista hihnassa jonkin verran ja varsinkin lenkkiolosuhteissa. Oman osuutensa asiaan on tehnyt ns. maalla asuminen ja iso piha, hihnalenkit eivät ole välttämättömyys sekä pari erittäin epäonnistunutta koirakohtaamista hihnalenkillä. Joka tapauksessa hihnalenkkeilyyn on jonkin sortin roti saatava ennen kuin uudesta koirasta voi haaveilla.

Ainon kanssa ohittelut aloitettiin tuosta meidän pellolta maanantaina. Ainon toimintaa en juurikaan kerennyt seuraamaan kun oli kädet täynnä työtä Oksin kanssa. Tehtiin kolme kolmen kierroksen rundia ja sitten tauko eli kohtaamisia tuli kuusi ennen taukoa. Oksille oli helpompaa kulkea pois päin ohitettavasta koirasta mutta yllätyksekseni se tarjosi katsekontaktia enemmän kuin olin uskaltanut toivoa. Kyllähän sitä ääntäkin kuultiin puolin ja toisin ja Oksi yritti hyppiä ja rynnätä Ainon luo mutta ihan niin hurjaa meno ei ollut mitä N;n kanssa aluksi pelättiin. Ainolle on haastetta ohitella meidän pihan läheisyydessä koska se yhdistää tienoot Oksin kanssa leikkimiseen-mikä taitaa olla ihan top-kolmosessa jos Ainolta kysyttäisiin :D. Utin lennostossa sodittiin harjoitusten aikana mutta Oksikaan ei korvaansa lotkauttanut ampumiselle eikä muuten ohi ajavalle autollekaan.

Keskiviikkona ohiteltiin taas ja helpotettiin asetelmaa sen verran että tehtiin 2x2 rundia ja tauko eli neljä kohtaamista ennen taukoa. Menikin jo paremmin ja saatiin etäisyyttä pienennettyä. Tehtiin kolme neljän kohtaamisen sessiota ja lopuksi yksi kahden kohtaamisen rundi, jonka aikana naapurin koirat haukkuivat omalla pihallaan kiitettävästi. Harjoitusten alussa lensi armeijan helikopteri tosi alhaalla pellon yli mutta kumpikaan koira ei ollut moineskaan. Tällä reenikerralla Oksin suu pysyi kiinni mutta muutaman kerran olisi pitänyt rynnistää Ainon luo. Positiivista oli että ohitusten etäisyyttä saatiin todella paljon pienemäksi ja Oksi pystyy syömään koko ajan. Lisäksi istu ja maahan käskyt toimivat vaikka toinen koira on näkyvissä.

Itselle jäi näistä hyvä mieli, kun vertaa siihen miten vähän Oksin kanssa on tällaista tehty. Lisäksi uskon siihen, että asia saadaan järjestykseen kohtuu helpostikin.

Oksin kanssa on kotona tehty esineen luovuttamista käteen, tyylillä "vaihdetaan" ja kohteen eli käden koskettamista. Lisäksi on tehty "sivulle"- käskyä niin että huomattavan vinot istumiset on jätetty palkkaamatta.

Meidän reenamisessa on pääpaino koiran aktivoinnilla ja normielämän taitojen hallinnassa, ts. perustaidoissa; lähellä pysyminen, luopuminen, paikalle rauhoittuminen ja kohteiden käyttö.

Oksi kävi hieronnassa torstaina. Ihan pientä jumia sisäreisissä ja vasemmalla puolella selän keskikohdalla. Jonnan mukaan Oksi ei tarvitse säännöllistä hierontaa mutta varattiin kuitenkin toinen kerta syyskuun loppupuolelle. Oksi käyttäytyi hieronnassa hienosti, malttia on selvästi tullut pojalle lisää. Oksille ja bestis Ainolle varattiin uintiaika syyskuun puolenvälin paikkeille, jonka johdosta Oksi sai omat pelastusliivit. Tarkoitus olisi lomalla harjoitella Oksin kanssa uimista.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti