sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Mr Big and his Lady

 Aamulla heräsin jo kuudelta ja kahdeksaan mennessä olin käyttänyt koirat erikseen aamulenkillä ja syöttänyt ne. Siivousta sisällä että ulkona ja puolelta päivin kauppaan ostamaan koirille kasvissosetarpeita, maksaa, kieltä ja sydäntä namipaloiksi. Olin jo eilen keittänyt riisiä ja hirssiä neljän päivän tarpeisiin koiria varten. Kahteen mennessä olin tehnyt kasvissoseet ja pakastanut ne sekä keitellyt osan lihoista. Koiraportteja oli viritelty ja vesikuppia täytetty.

Vähän ennen kahta hyppäsin autoon ja lähdin hakemaan meille koiravieraita- Team Töppikset tulivat kylään meille neljäksi päiväksi. Koirat odottelivat ulkona omistajan kanssa kun saavuin paikalle. Rölli ja Nella olivat jo kovasti autooni hyppäämässä, tykkäävät autoilusta Töppikset :). Ja muutenkin oltiin sen oloisia että vastahan tässä nähtiin.

 
Ajeltiin meille ja himmailtiin pihalla hetken aikaa ja palauteltiin mieleen paikkoja. Sitten käytiin kävelemässä pikku lenkki. Pidemmät lenkit tältä hoitojaksolta ainakin Rölliltä jäävät kävelemättä kun poika on ontunut toista takajalkaansa. Lenkki meni kivasti ja koirilla intoa piisasi, hyvin muistivat viime vierailulta mihin suuntaan milloinkin piti kääntyä. Rölli sai aikaan isommat tuotokset eikä minun silmääni sen liikkumisessa ollut mitään kummallisempaa. Naapurustossa asuva spanielikin ohitettiin ilman kummempia kevätjuhlaliikkeitä tai huuteluita. Omat koirat olivat kuulemma nostaneet kierroksia kun olivat ikkunasta nähneet meidän lähtevän lenkille ja Kari oli niitä joutunut komentamaan.
 
Piha ja lenkkimaastot ovat aika mutavelliä, joten jalkojen putsauksen jälkeen sisälle pääsi ensin Rölli. Poika suunnistikin heti tuttuun huoneeseen ja oli ihan kuin asuisi meillä aina. Samoin teki Nella. Omat olivat saaneet haistella ennen Töppiksien sisääntuloa niiden makuualustaa ja ilmeet olivat vähän sellaiset, että "ai noi vai". Murrailua tai kommentointia ei puolin eikä toisin ole ollut tähän mennessä vaikka poikien egot viime hoitojaksolla pariin kertaan yhteen törmäsivätkin.
 

Otettiin ihan rauhallisesti, vähän totutellen ja jossain vaiheessa tällä koirat kuorsasivat koko porukka. Arco pääsi Karin kanssa pitkälle lenkille jonka jälkeen olikin iltaruuan aika. Rölli naurattaa minua edelleen-siinä on koira joka rakastaa ruokaa. Nytkin kun annostelin ruokaa kuppiin kuului vaan sellainen "njamsnjams" maiskuttelu. Menu oli tänään omilla naudanjauhelihaa, naudan mahaa, hirssipuuroa ja kananmunan keltuainen, höysteenä merilevää ja lohiöljyä. Töppikset saivat keitettyä riisiä, naudanmahaa ja sika-nautajauhelihaa lohiöljyn kera. Röllin annoksessa oli kipulääkeannos ja Inupekt fortea, Arco sai myös oman kipulääkkeensä.

Ruuan jälkeen omat hetkeksi pihalle ja sen jälkeen lähdettiin vielä Töppiksien kanssa kävelemään pikkulenkki. Nellakin sai isommat asiansa tehtyä. Kävin vielä Kepan kanssa lenkillä ja Oksin kanssa tehtiin lyhyt hihnaharjoitus tuossa pellolla.

Nyt täällä on aika väsynyttä porukkaa niin kuin alakuvista näkyy :). Nellaa ei olisi huvittanut olleenkaan poseerata ja se siirtyikin sängyn alle nukkumaan. Kohta käydään nukkumaan koko porukka sillä herätyskello soi 05.00 huomenaamulla. Huomenna on tarkoitus puuhailla Töppiksien kanssa jotakin naksutin juttuja ja koirien älypelikin on kaivettu jo valmiiksi käyttöä varten.


                                                 
                                                  "Mä nukun nyt, ei saa häiritä"
 
Töppiksien perheelle mukavaa risteilyä, meillä on täällä varmasti vähintään yhtä mukavaa :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti