maanantai 24. maaliskuuta 2014

Corgihepuleita ja hevosten jäljestystä

 
Aamulla herättiin viideltä hyvin nukutun yön jälkeen. Yö sujuikin oikeastaan yllättävän hyvin, koirat rauhoittuvat hyvin nopeasti ja aikaisessa vaiheessa nukkumaan. Levitin sängynkin kun ajattelin että Töppikset saattaisivat haluta nukkua vieressäni. Kyllähän ne molemmat sänkyyn halusivat, Rölli makasi kaksi minuuttia pitkin pituuttaan mun päällä ja Nella ehkä 10 minuuttia mun kainalossa. Sitten Rölli siirtyi nukkumaan lattialle peiton päälle ja Nella sängyn alle.
 
Aamulla vuorotelitiin pihalla ulkoilussa ja sitten lähdettiin Töppiksien kanssa tekemään pikku lenkki. Ajattelin, että niille on helpompi tehdä asiansa lenkillä kun ovat kuitenkin ns. kaupunkilaiskoiria ja hihnassa ulkoilevat pääsääntöisesti. Toppikset kuitenkin olivat sen verran intoa täysi, että polun risteyskohdassa suunnistivat vähän pidemmän lenkin polulle. No, ei se kauhean paljon pidempi kierros ole niin ajattelin, että olkoon kun noin tohkeissaan ovat. Nähtiinkin sitten kaksi peräkkäin juoksevaa pupujussia ja siitäkös Rölli innostui ja kiire jussien jälkien haistelemaan oli kova. Nellaa ei jussit eikä puput kiinnostaneet yhtään...
 
 Aamusapuska teki kauppansa, niin kuin arvata saattaa. Röllin piti ihan hyppiä kun ruuan toimitus oli niin hidasta. Sitten rauhoituttiinkin omiin tiloihin, radio päälle ja lähdin töihin. Puolenpäivän maissa tulin takasin kotiin ja Rölli oli kovasti sitä mieltä , että holskut eivät osaa vahtihommaansa ja tomerana haukkui kun tulin pihaan ja kuikuili ikkunasta. Joten todistettua on että se hyppää myös sängylle vaikka se kaksine paksuine patjoineen onkin normi sänkyä korkeampi.
 
Taas pihalla vuorottelua ja kun oli niin hieno ilma ja lämmin auringonpaiste istuskelin tuolissa katselemassa corgihepuleita, joita nähtiin tänään pihalla useampi.
 
Käymme yhdessä ain.

                                                          Peräkanaa....


                                          
                                             Töppikset ihmettelemässä kissatarhaa
 
                                          Tässä kuunnellaan naapurin koirien juttelua
                                      
                                                                       Söpötys :)

                                                       Hepulointi alkaa....








 
Päivällä Töppikset olivat kanssani keittiöhommissa ja omat sillä aikaa pihalla.  Rölli on erittäin kiinnostunut undulaatistamme ja käykin joka kerta katsomassa että onko lintu pudotellut siemeniä lattialle...miten niin ruokaorjentoitunut ..
 
Nella tarkkana

Nukuttiin koko porukka reilun tunnin päikärit ja sitten taas pihailtiin. Tänään Rölli on kommentoinut lähinnä Oksin tekemisiä sisätiloissa eli "Hau" kun Oksi juoksi kissan perässä, johon Oksi sitten että "no ei sitten, ei tartte hermostua" ja hännänheilutusta päälle. Röllin itsevarmuus on ihailtavaa.


                        Tässä kuunneltiin pihan ylitse lentävän lintuparven ääniä, olivat ilmeisesti hankia tms.
 
 Iltaruuan jälkeen Kari ja Arco lähtivät lenkille ja me tehtiin viidestään simppeliä kosketustreeniä. Kepa aloitti ja sitten Oksi, Rölli ja viimeiseksi Nella. Aloitettiin kosketuskepillä. Tätä tein viimeksi Töppisten meillä ollessa niiden kanssa ja hyvin oli koirilla muistissa että tässä haetaan. Tehtiin alustan kosketusta tassualla. Omille tämä on käskyn "paina" alla mutta corgien tassunkäyttö on hieman haastavaa. Kriteerinä olikin alustan lähestyminen Röllin kanssa ja Nellan kanssa alustaan kohdistuva pään liike, eli sheippaamalla mentiin.


Toppikset seurustelivat illan edellä meidän kanssamme. Alla Rölli tutkii paikkoja ja on aivan selvästi sitä mieltä että kannattaa katsastaa kaikki kaapinpäälliset jos niidenkin päällä on lintuhäkki.



                                                                "Mitä asiaa ?"
 
                                         Töppikset mukana talon "ilmastointihommissa"

Illan pimetessä tehtiin Töppiksien kanssa vielä iltalenkki, nyt se lyhyempi versio. Koirat olivat kovin haistelutuulella joten edettiin tosi hitaasti ja annoin niiden haistella rauhassa. Ilmeisesti jäniksiä oli taas ollut liikkeellä ja mitäs sitten löytyikään. Valtavan ihania hevosen kavioiden jälkiä, jotka piti haistella ihan joka ikinen ja tarkkaan. Luulen, että tähän panostettiin noin kovin kikkareiden löytymisen toivossa mutta nyt oli heppa ollut umpinainen :). Aikaa vierähti lähelle tunti. Sitten vielä Kepa iltalenkille ja Oksin kanssa tehtiin taas tuota hihankäytöstä ja autojen jättämistä huomiotta.

Kohta koirat pääsevät vielä iltapissalle pihalle ja sitten siirrytään höyhensaarille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti