sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Kesästä talveksi ja koirien kuulumisia

 
 Meillä oli jo välillä kesä, koirat olisivat mielellään makailleet pihalla päivät pitkät. Lämpöasteita oli jo lähemmäs kymmenen ja pellolla kasvoi vihreää ruohoa.

Kepa ja Oksi ovat käyneet kahdesti hieronnassa ja Oksilla on hierota myös tulevalla viikolla. Pikkupojalla on hieman jumia selässä, sään kohdalla ja oikeassa lavassa. Kepalla jumittaa lähes sama kohta selästä  mutta vähemmän kuin Oksilla. Mietin mistä jumi tuohon kohtaan voisi kaksikolla tulla ja mieleen tuli kopin katolta hyppäily sekä ruokakupin korokkeen puuttuminen. Joten korokkeet otettiin taas käyttöön sekä Oksille että Kepalle, Arco on korokkeelta ruokansa syönyt koko ajan. Arcon hieronnat on jätetty nyt kokonaan väliin koska koira on ollut sen verta ärsyyntyneen oloinen. Jumiahan sillä kyllä on ja ylös nousemin on välillä hankalan oloista. Lenkille Arco lähtee edelleen mielellään ja mielellään Oksin kanssa ulkona temuaa mutta usein iltaisin se on varsin hattuuntuneen oloinen ja murrailee. Kipulääkettä se saa aamuin illoin ja yöllä on Bot edelleen käytössä. Kari ehdotti koiran laihduttamista mutta se on jo nyt sen verran hoikassa kunnossa ja aika lihakseton myöskin, että tyhjästä on paha nyhjästä.



Kepa on piristynyt kummasti. En keksi mitään muuta syytä kuin nappuloiden poisjättäminen ruokavaliosta. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin. Koirien hierojan kanssa on kyllä keskusteltu useasti näistä ruokintajutuista ja hän kertoi tapauksesta jossa koiran aggressiivisuus oli kadonnut ruokinnan muutoksen myötä. Olen sitä mieltä että koiran pitäisi pysyä kunnossa kaikella tapaa ns. huonolla ruuallakin mutta todellisuus näyttää kyllä aivan erilaiselta. Ja on iskenyt ainakin itselleni ns. päin kasvoja juurikin Kepan osalta.

                                                          Aurinko nousee
 
Eilen satoi maahan lumen ja talvi tuli takaisin


Ollaan lenkkeilty ja Oksin kanssa edelleen tehdään harjoituksia hihnakävelyssä ja autojen jättämisessä huomiotta. Edistystä on tapahtunut mutta harjoituksia jatketaan. Ollaan edistytty vallan hienosti Oksin kanssa eräässä ihan perusasiassa. Olen meinaan sitä mieltä että koirien perushoitoimenpiteet pitää pystyä tekemään kotosalla. Oksin ollessa pentu leikkasin siltä kynnen liian lyhyeksi ja tämän jälkeen kynsien leikkaus on ollut hieman haasteellista mutta ollaan selvitty kun Kari on pidellyt Oksia kiinni ja minä olen leikannut kynnet. Nyt ollaan pariin otteeseen leikattu kynnet Oksin kanssa kahdestaan. Oksi jonottaa kynsien leikkuuseen koiraportin takana ja vallan hienosti istuu paikallaan toimenpiteen ajan "odottaa"-käskyn alla..


Allergiansiedätys pistokset on saatu annettua Oksille hienosti eikä koira edes näytä tajuavan pistämistä. Pistosväli on muuttunut nyt viiden päivän pituiseksi ja kohta vaihtuu pistettävän aineen koostumus kolme kertaa vahvemmaksi kuin aloituspuollon.


Meillä on tarkoitus käyvä katsastamassa kuinka uinti sujuu Kepalta ja Oksilta. Koirien hieroja aloittaa koirien uittamisen, allas yms. on jo valmiina. Luulen että tuo olisi vallan hyvä liikunnan lisä ainakin Oksille. Ja Kepa on aina tykännyt vedestä.

                                                           Tänään on täysikuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti