lauantai 2. helmikuuta 2013

Touhuja ja hierontaa

Arco kävi pari päivää sitten hieronnassa. Jumia enempi toisella puolella kuin toisella, jumittomaksihan tota ei saa koskaan. Seuraava hieronta muutaman viikkon kuluttua. Jonnalla oli työssäoppimisjaksolla koirahierojaksi valmistuva nuori nainen ja höpöteltiin siinä hieronnan lomassa koirista ja holskuista ylipäätään. Arco tykkää hieromisesta, menee suoraan patjalle ja köllähtää hetimiten kyljelleeen. Hieroja-Jonna kuuluu Arcon suosikki-ihmisiin ja saakin hieronnan päätteeksi hännänheilutusta ja "saat vähän silittää mua" lähestymisyrityksen.

Ollaan lenkkeilty kaikkien kolmen kanssa, tosin yksi koira kerrallaaan. Keittiöreeneissä istu-nouse-maahan juttuja. Noutokapulan nostoa ja pitoa ja merkkille menoa. Pihalla ollaan tehty Oksin kanssa sivulle tuloja ja seuraamista.

Oksilla on menossa vaihe, tai  se on toi ikä. Reenit olivat pikkasen jähmeitä ja parina iltana Oksi on vaan jäänyt sängylle makaamaan vaikka olen sen käskenyt siitä alas. Olen tarttunut kaulapantaan ja vetänyt sen alas - tosin sellaista jähmeää, eleetöntä vastarintaa on ollut havaittavissa :D. Huvittavia noi murkkuikäiset/aikustuvat urokset :D. Olen ajatellut, että mitään uusia juttuja ei tässä kohtaa harjoitella, reenataan vain noita jo sen osaamia ja leikitään paljon. Remmilenkkeily on ainut mitä tullaan lisäämään ja pidetään entiset säännöt voimassa. Oottelen rauhassa, että tää vaihe menee ohi :). Uroksilla tuntuu kestävän kauemmin kuin nartuilla... Ohjatut reenit ovat vielä tauolla.

Kävin kyselemässä paikallisesta Univetista, että mitä tulisi maksamaan kastraatio ja samalla kertaa koiran kuvauttaminen luustollisesti kokonaan, niin että saadaan myös viralliset lausunnot selästä yms. Hinta-arvio oli (jos selästä otetaan vain sivukuvat) päälle 800 euroa. Tosin mietin jälkeenpäin, että taidan otattaa kuvat selästä sekä sivusta että päältä. Tossa oli mukana mm. ranteiden kuvaus ja kerranhan toi vaan kirpaisee ja ajattelin, että jos tutkitaan niin tutkitaan kunnolla. Univetissä toimiin luustojuttuihin erikoistunut eläinlääkäri, joka tosin ei tee kastraatioita (ilmeisen pikkujuttuja ;)) mutta katsoo kyllä luustokuvat niin halutessa. Oksilla on ollut toisen etujalan naksumista, tosin nyt ei ole kuulunut aikoihin, joten haluan nyt pelata varman päälle. Jos koirassa jotain häikkää luustollisesti olisi, niin tuolla paikkassa se löytyy kyllä ;).

Hinnoista puheen ollen, juttelin tänään yhden asikkaan kanssa koirien hinnoista. Hänelle on tulossa kolmas bokseri. Niiden hinnat vaihtelevat 1400-1800 euroon, ej-rekatuista saa maksaa kuulemma 850 euroa. Ja ko. roudun vakuuttaminen maksaa lähemmäs 800 euroa vuosi. Mun mielestä vakuusmaksu oli valtaisa kun ajatelee, että holskun vakuutusmaksu on muistaakseni 220 euroa vuosi. Toisaalta olen kyllä sitä mieltä, että on hyvä kun koirien ostohinnat ovat korkeita - hetken mielijohteesta tuskin esim. bokseria ostaa kukaan :). Ja ostohinta on kuitenkin oikeastaan pisara valtameressä, jos ajatellaan koiran koko kustannuksia sen elinaikana.

Kuvia ei vieläkään ole laittaa, tosin kameran käyttöopas on jo läpiluettu :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti