tiistai 5. helmikuuta 2013

Kuulumisia

Eilen tehtiin Oksin kanssa pihalla "istu-nouse-vierellä- istu" settiä. "Istu-odota"-settiä, jossa peruutan vaihtelevan määrän askelia ja palaan palkkaamaan istuvan koiran. Tätä otettiin myös niin, että palasin seisomaan koiran oikealle sivulle. Samaten muutama "maahan-nouse-istu". Nousemisessa Oksilla on ollut apuna kosketuskeppi mutta nyt tehtiin ilman, tiedä sitten hyvä vai huono, mutta tarvii vartaloavun, joka askel taaksepäin tai askel eteenpäin, koiran paikasta riippuen. Miksköhän mä näitä vartaloapuja käyttelen kun tiedän koiran tosi helposti jäävän niihin kiinni ? Tyhmästä päästä kärsii koko homma. Kepa kävi normilenkillä ja Arco Karin kanssa lenkkeilemässä. Arco oli kuulemma pohrustanut umpihangessa jossa lumi välillä petti, ja se näkyikin koiran olossa illalla.

Tänään iltaruoka tuli pääasiassa palkkioina keittiöreeneistä. Puhelinluetteloreeniä niin, että molemmat etutassut luettelon päälle. Tää oli tosi helppo kaikille kun ollaan tehty kosketusalustalla samaa, ainut ero oli tuo pieni korkeusero. 1x10x2 sarjat per koira. Pientä säätöa oli kun halusin heittää palkan kuppiin. Arcolla tässä ei ole ongelmaa kun se on tottunut kupin "läsnäoloon" mutta Kepaa kuppi sekoitti tosi paljon. En haluasi heittää namia lattialle koska sitten siihen jäädään haistelmaan, että löytyiskö niitä lisää. Homman olisi tarkoitus edetä niin, että sheippaan takajalat luetttelon päälle. Tarkoitus olisi, että koira kävelee luettelon yli niin että takajalat jäävät luettelon päälle.

Tehtiin vielä pesuvati- reeniä eli etutassut pesuvadin päälle. Tähänhän on olemassa käsky "nouse" mutta haluan käyttää ko. käskyä siihen, että koira nousee istumasta/makaamasta seisomaan. Joten vati itsessään sai toimia vihjeenä. 2x5x2 sarjat per koira. Ko.pesuvati on normaalia syvempi ts korkeampi ja pohjan ala pienempi, joten koirat joutuvat vähän tassujaan asettelmaan että ne vadin päälle tulivat. Arco ei mielellään näitä tee-lienee johtunee tuosta sen selästä.

Olen ottanut Oksin kanssa sisällä käsikosketusta niin, että palkaan sen vaan kehulla ja silityksellä. Olisi mukava, jos tuon saisi siirrettyä muihinkin juttuhin. Liian innokkaasti tuota ei voi kehua kun se vallan riemastuu ja aloittaa hillumisen :D.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti