maanantai 18. helmikuuta 2013

Hierontaa ja haastetta

Arco kävi tänään hierojalla, edellinen kerta oli 3 viikkoa sitten. Koira oli selkeästi paremmassa kunnossa kuin viimeksi. Arco syö edelleen kipulääkettä päivittäin ja yöpukuna sillä on BOT;n verrkoloimi. Minusta on tullut BOT-fani, selkeästi loimi on tehnyt Arconlle hyvää, tänäänkin se aamulla venytteli tosi paljon takajalkojaan. Seuraava kerta taas kolmen viikon päästä.  Oksi ja Kepa menevät hierojalle tässä keväällä jossain vaiheessa.

Kuvia ei ole uusia nyt otettu, joten niitä tässä postauksessa ei näy. Tuija oli Leksan treeniblogiin laittanut haastekysymykset, joihin sai vastata blogin lukijat. Tota blogia tulee luettua säännöllisesti kun yritän samalla sisäistää bordercollieiden sielunelämää, kun kerta sellaien lähipiirissä vaikuttaa.



1. Mitä samaa sinussa ja koirassasi/koirissasi on?
Joskus aikanaan kun tuskailin tuon Arcon luonteen kanssa niin tytär totesi, että "eikös sitä sanota, että sellainen koira kuin omistaja". Eli tältä pohjalta; oma rauha ja tila tärkeitä :).


2.Mitä ihmieset eivät yleensä tiedä harrastamastasi rodusta?
Moni ei tiedä, että hoslkuja on raidattomanakin eli ns. värivirheellisitä ei tiedetä.

3.Mikä on yksi sellainen rotu, jota ihalilet, mutta et koskaan ottaisi itsellesi?
En tiedä voiko kutsua roduksi mutta ihailen kovasti ja kaukaa koirasusia. Se käy nähtäväksi tuleeko meille joskus jokin näistä susikoiraroduista mutta ehtaa koirasutta ei koskaan.

4.Mainitse yksi sellainen koiraharrastuslaji, jota et ole koskaan päässyt kokeilemaan?. Millainen mielikuva sinulla on tästä harrastuksesta?
Suojelu/ipo. Mielikuva on varmasti ihan väärä mutta se on kyllä negatiivispainotteinen. Koirat välineitä, joita säilytetään pihan perällä tarhassa. Välineet saattavat olla arkielämässä vaarallisia.

5. Onko olemassa jotain sellaista lajia, jota olisit halunnut harrastaa, mutta johon koirastasi ei jostain syystä ole ollut ?
Arcoa hankkiessani oli kovasti kiinnostunut pelastuskoiratoiminnasta ja raunioista. Kaatui sitten arkileämän hankaluukisen selvittäämiseen sekä koiran sairastumiseen. Tänä päivänä en voisi uskoa, että Arcoa ihan hirveästi kiinostaisi etsiä ukkoja raunioista :).

6. Jos saisit juuri tällähetkellä tilaisuuden ottaa pennun unelmiesi yhdistelmästä, mitä teksit?
Mulla ei ole unelmieni yhdistelmää (olen tässä kohtaa todella tylsä). Meille koirat on, Kepaa lukuunottamatta, hankittu Kasvattajakriteerillä. Eli haluan koiran tietyltä kasvattajalta, jonka kasvatusideologian voin allekirjoittaa. Tää menee mulla varsinaisten yhdistelmien ohi. Ja juuri tänään 18.2. 2013 en ottaisi pentua mistään.

7. Mikä on vahvuutesi koiran kouluttajana?
Mulla on käyttämästäni koulutustekniikasta erittäin paljon tietoa.

8. Entä heikkoutesi?
Koulutussuunnitelmien teko, vaikkakin se on tärkeää edistymisen kannalta, ontuu pahasti.

9. Tähän kohtaan piti laittaa koiran huvittava/pöljä kuva, mutta ne täytyy ensin ottaa.

10. Millaisia koiramaailman trendejä inhoat?
Huvinvuoksi koiran pukemista yms. jossa koirasta yritetään tehdä nukke. Tähän kuuluu myöskin ne koirarattaat jossa koiraa työnnetään, turkin värjäys, lävistyksen ja kynsien lakkaaminen yms. Jalostusta, jossa jalostetaan koiraan sen elämää vaikeuttavia fyysisä tai henkisiä piirteitä. Ja kaikkien rotujen ei tarvitse olla ipotykkejä eikä myöskään lammaspaimenia.

11. Mikä on sellainen koiramaailmaan liittyvä harhakäsitys johon olet itsekin aiemmin uskonut?
Laumadynamiikka joka perustuu susien käyttäytymiseen ja tietynlainen johtajuus-ajattelu.


2 kommenttia:

  1. Miten sä käytät tota bot verkkoloimea? Tai siis käytätkö sitä vaan yöllä. Mä oon hommaamassa semmosta Tykille lähinnä noiden sen nivelten takia. Ei mulle kukaan lääkäri ikinä oikee ohjeistanut että mimmosissa tilanteissa sitä tulisi käyttää, sanottu vaan että siitä saattaisi olla hyötyä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä Bot on käytössä pääsääntöisesti yöllä eli se toimii Arcon yöpukuna. Iltapissien jälkeen laitan sen päälle ja aamulla otetaan pois. Yöpukuna on Botin verkkoloimi, joka on suhteellisen kevyt. Vaellusreissuilla meillä on kaikkilla koirilla vuorillinen Botin sadeloimi, joissa koirat nukkuvat. Tuo samainen menee näille myös talvitakkina.

      Lihashuoltojuttuihin tuota kait pääsääntöisesti suositellaan, meillä käytössa tuo lanneranka/selkäjumituksen vuoksi. Meillä nuo jutut eivät ole alkujaan lihasperäsiä mutta loimi selkeästi auttaa Arcoa, joten voin kyllä erittäin lämpimästi suositella! On todellakin hintansa väärtti. Arcokin on alkanut venyttelmään sekä etu- että takapäätään loimen käytön jälkeen, jos loimi jätetään käytöstä venyttelyä ei tapahdu. Lisäksi Arco antaa laittaa loimen päälleen ilman mutinoita, joten koiran käytöksestä päätellen se on yhdistänyt sen parempaan olotilaan :).

      Olen itsekin kokeilut tuota paksumpaa loimea niin, että pidin sitä viime syksynä 20 kilometrin kävelyreissun jälkeen lantion ympärillä peiton alla koko yön. Usein tulee nuo lonkat tuollaisen kävelyn jälkeen kipeäksi mutta Botin kanssa olo oli seuraavana aamuna entistä ehompi. Eli vaikuttaa ihan oikeasti. Lisäksi halusin testata, että onko loimi kuuma. Ei ollut, edes normi peiton alla käytettynä.

      Poista