lauantai 30. kesäkuuta 2012

Duvelke alias Kepa 6 v. 30.6.2012

Kepalle tuli tänään täyteen kuusi vuotta ja niistä meillä asumista on ollut 4,5 vuotta.

Kepan on aikoinaan Suomeen tuonut Black Aura`s kennelin Laitisen Nina. Kepan kanssa Suomeen muutti sen pentueveli Deonic alias Teku, joka on muuten yksi hienomman näköisistä holskuista mitä tiedän. Siitä kuinka rotumääritelmä Tekun ulkonäön suhteen täyttyy en osaa sanoa mutta omaa silmääni velipoika miellyttää kovasti. Velipoika on Kepan tapaan hopeabrindle, tosin Kepa näyttää lähes mustalle.

Kepa on siis syntynty Hollanissa yhdistelmästä Ohmiobello Oro Olendese v. Oscarli x Jayla-Balou v.d. Passchin. Kepan emän pentueveli on aika monen holskuihmisen tuntema Romppu, jolla alkaa olemaan kiitettävästi jälkeläisiä täällä Suomessa.

Kepa tuotiin Suomeen lähinnä kait jalostuskäyttöön mutta meille meille muuton jälkeen parien juoksuen jälkeen tytsy sterkattiin. Kepaa ei ole luonnetestattu mutta oma arvioin on, että sillä ei olisi rodulle ollut mitään annettavaa vaikka kiva koira onkin :). Kepalla on kaikki tarvittavat prenikat näyttelyistä, joten läpäistyn luonnetestin/tuloksen jälkeen se olisi Suomen muotovalio. Testeihin me emme kuitenkaan ole menneet. Kepalla on pienoista reagointia ääniin, sitä ei voi sanoa ääniaraksi mutta tietyt kovat/erikoiset äänet saavat sen haluamaan sisätiloihin. Se ei kuitenkaan panikoi ja säilyttää toimintkykynsä kyllä. Nykyisessä asuinpaikassamme se on saanut tottua myös ampumisäänniin ja helikoptereitten pörräämiseen, pahin äänipainajainen Kepalle taitaa olla ilotulitteet. Tosin ilman lääkityksiä on uudet vuodetkin sujuneet.

Kepa on tähän ikään ollut terve. Ainostaan hampaita on jouduttu poistamaan, se on kalunut metalliaitaa/häkkiä mutta tästäkin tavasta on päästy pikkuhiljaa eroon. Häkissä Kepa on viettänyt meillä olo aikanaan ainostaan näyttelyissä ja nykyisessä asuinpaikassa ei hirveästi ole ollut "tarvetta" aidan puremiseenkaan. Kepan selkä on röntgenkuvattu terveeksi ja sillä on B/B lonkat, Kepa on myöskin TgAa negatiivinen ja silmät on tutkittu parisen vuotta sitten terveeksi.

Kepaa ei palkata repis/taisteluleikeillä, johtuen noista poistetuista hampaista (3kpl kulmureita) vaan sitä on palkattu ainoastaan ruualla. Kepalla on intoa tehdä juttuja kahdestaan kanssani mutta sen oppimishistoria aiheuttaa välillä vaikeuksia koulutuksessa, epäonnistuessaan se ei oikein halua yrittää uudelleen eli se ei aktiivisesti tarjoa mitään. Tässä kohtaa se poikkeaa täysin Arcosta ja varsinkin Oksista. Ja tästä johtuen kaikki tulevat koirani opetetaan operantisti. Kepa ei oikein myöskään osaa leikkiä ihmisen kanssa ja vaikka tätä ollaan jonkin verran harjoiteltu, on Kepa leikkinyt mielummin muiden koirien kanssa.

Kepa on erittäin mukava lenkkikaveri ja erinomainen kotikoira. Tosin sillä olisi erittäin hyvät fyysiset edellytykset agilityyn. Kepa pitää lapsista ja vieraita kohtaan sitä voitaisiin pitää välinpitämättömänä. Kissojen kanssa Kepa tulee toimeen koristamme parhaiten-sillä ei ole minkäänmoisia haluja juosta kissojen perässä.

Kepa on hyvin kiintynyt minuun ja joka yö jossain vaiheessa havahdun siihen, että se on nukkumassa vieressäni:). Olen iloinen, että Anu silloin reilu neljä vuotta sitten kysyi meiltä hoitopaikkaa Kepalle ja siitä, että koira lopulta myytiin minulle :). Sanonkin aina, että toivon, että "eläkekoirani" olisi luonteeltaan tulevaisuudessa Kepan kaltainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti