tiistai 19. kesäkuuta 2012

Pohdiskelua koiran lääkinnästä ja muustakin

Kepan tassu on ok ja koira on muutenkin taas oma itsensä, sälekaihdinepisodi on taakse jäänyttä elämää.

Arcolla oli siis ellin kontrollikäynti, valkosoluja syynättiin. pohjustuksena sanon heti, että tykkäsin käyttää koiraa aina samalla lääkärillä. Varsinkin Arcon tapauksessa kun dignoosi on jotensakin epäselvä. Arcon "oma eläinlääkäri" on siis hoitovapaalla joten käytiin samalla eläinlääkäriasemalla, eri lääkärillä. Tykkään kovasti ko. aseman ilmapiiristä ja koiran hoitaminenkin on siellä sujunut aina mallikkaasti. Tänään käynnistä jäi jotenkin outo olo, syy on todennäköisesti ihan itsessäni- suunsa voisi hyvin aukaista jos on jotain epäselvää tms. Toki Arcon tapaus on aika vaikea ellillekin kun varsinaista diagnoosia ei ole, ja koiran sairaushistoria on ko. lääkärille tuntematon.

No, valkosolut olivat normipuitteissa, mikä oli erittäin hieno uutinen. Hematokriitti (ja unohdin kysyä, että mitä tuo tarkoittaa) oli normaalin ylärajoilla. Arco sai mukaansa ohjeet syöttää kortisonia entisellä ohjeella ja yhden purkin pillereitä. Purkissa on 30 pilleriä, ja jos syötän ohjeen mukaan, joudun käyttämään Arcoa lääkärissä vielä ennen kesälomaa, minä itse koen vähän turhaksi. Puhuin lääkärille siitä, että haluaisin kokeilla Arcolle kipulääkekuuria tuohon lannerangan aluella olevaan jäykkyyteen/kipuiluun eli "voitko määrätä koiralle kipulääkettä". Vastaus "korisonia ja kipulääkettä ei mielellään samaikaisesti, kun koiralla on ollut vatsavaivoja mutta katsotaan asiaa". Kipulääkettä ei sitten saatu (eikä suositeltu käyttämääni Ketomexiäkään). Kuitiin tuli maininta "Jatketaan Arcon kortisonilääkitystä toistaiseksi ennallaan. Kun kilpirauhastulokset valmistuvat, mietitään jatkosuunnitelmaa. Mahdollista kortisonilääkityksen purkamista ja/tai tulehduskipulääkitystä selän ongelmien vuoksi".

Halusin otattaa koirasta kaikki kilpirauhaseen liittyvät systeemit. TgAA tuntui olevan ellille hieman tuntematon juttu-katsotaan nyt kun tulokset tulevat, että mitä tutkittiin...

Arcohan on ollut viime ja tänän kertaisen lääkärikäynnin välillä vähemmälläkin kortisonilla, joten vahvasti näyttää siltä, että ko. lääkkeestä voisi päästä kokonaan eroon (ainakin hetkeksi aikaa). Varsinkin kun koko annostus on ollut niin pieni. Summa summarium, näyttää siltä, että on edessä ainakin yksi lääkärireissu ennen lomaa.

Kuulin koiran hierojalta, että Echinaforcea voisi antaa koirallekin. Lisää kuulemma valkosoluja, joten auttasi varmaan tulehduksiin yms. Tätä tullaan kokeilemaan Arcon kohdalla kunhan vielä varmistan annostelun.

Arco painoi 33 kg, mikä on kyllä liikaa. Osasyy on eläinlääkärin mukaan jatkuva kortisonin syönti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti