tiistai 5. kesäkuuta 2012

Reeniä - pitkästä aikaa

Oksi pääsi tänään pitkästä aikaa reenailemaan. Pidempi tauko näytti tehnee pojalle hyvää. Namit maistuivat ja koira jaksoi olla 99% kuulolla koko puolituntisen reenin ajan. Koska ei oltu tehty ns. mitään pariin viikkoon aloitettiin Oksin jo osaamilla asioilla; käsikosketusta, kohteen koskettamista, istumista jne, muutamia kertoja.

Viimeksi ohjatuissa harkoissa oltiin otettu Oksin kanssa pesuvadin päälle nousemista eli molemmat tassut pesuvadin päällä (tästä voisi asiaa viedä eteenpäin kuulemma niin että koira pitää etutassut vadilla ja liikuttaa takatassujaan niin että pyörii näin pesuvadin ympäri, opettaa takapään liikettä ja sen puoleen auttaa esim. sivulle tulossa). Tätä tehtiin nytkin 3x8 sessiot. Hetin namin pääsääntöisesti koirasta poispäin, että sain aikaan liikettä. Mutu-tuntumalla sanoisin, että näin Oksi jaksaa keskittyä paremmin, koska enempi äksöniä on parempi kuin liian vähän äksöniä.

Alettiin myös harjoitella renkaan läpi menoa. Rengas kosketti maata ja liikettä aikaansaatiin sheippaamalla. Tosin liian monta naksua tuli juuri siinä kohtaa kun Oksi oli laittanut päänsä renkaan läpi- koira jäi helposti hengaammaan ts. seisomaan paikalleen niin, että pää oli renkaan toisella puolella. Tätä harjoitellaan jatkossa.

Lopuksi vielä 1x10 vadin päälle nousua, siliteltävänä oloa ja remmin repimistä. Pitäisikin muistaa ottaa jokin repislelu mukaan, niin voisi lopuksi vähän irrotella leikin merkeissä. Oksin reeni sai kiitosta Katariinalta ja Valtterilta, ja hekin totesivat, että pieni tauko oli tehnyt pojalle hyvää :).

Arco oli päässyt lenkille Karin kanssa, ja kävin Kepan kanssa kävelemässä tuon 1,5 tunnin lenkin.

Pojilla on huomenna hieronta :).

Kuvia tulee kunhan "mummo" muistaa niitä tänne laittaa :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti