perjantai 6. heinäkuuta 2012

Kuulumisia

Arcon kilpparitestitulokset tulivat; kaikki ok. Unohdin kysyä, että oliko koira myös TgAa negatiivinen mutta käväisen sen paikan päällä kysymässä kunhan joudan ja jaksan. Puhelimessa vähän "käden vääntöä" eläinlääkärin kanssa (että tykkäisin asioida koko koiran eliniän saman ellin kanssa), lähinnä tuosta kortisonin ja tulehduskipulääkkeen yhteiskäytöstä. Niitä ei kuulemma missään tapauksessa voi käyttää yhtäaikaa. Jos nyt ymmärsin oikein, niin ellin mielestä ainut särkylääke, jota korisonin kanssa voi käyttää on Tramal. Eikä sekään ole tulehduskipulääke. Ja  kuulemma sekoittaa koiran pään- pään sekoittava lääke koiralle jolla on Arcon luonne- ei kiitos, ei koskaan, eikä milloinkaan. 

Kortisoni pitäsi kuulemma ajaa alas annostuksella 1/2 tabletti joka päivä, ja kuukauden päästä kontrolliin. Alasajon kanssa pitää olla kuulemma erityisen varovainen. Valkosolut olivat 6 (alaraja on 5), oli elllin mielestä siinä rajoilla kannattaako alasajoa edes yrittää... Arvot ovat huonoimmillaan olleet 2,8, että revi siitä. Totesin lopuksi, että "jos kortisonia ei kannata lopettaa ja koira mahdollisesti kipuilee selkää niin eihän tässä ole muuta mahdollisuutta kuin lopettaa koira" johon elli totesi, että "ei nyt niin radikaaleihin toimenpiteisiin tässä nyt tarvitse ryhtyä, kyllä tässä vielä mahdollisuuksia on". En viitsinyt kysyä, että millaisia muka. Täytyy myöntää että mulla on ikävä Arcon "omaa" eläinlääkäriä...Jonka kanssa oli sovittu että koiraa hoidetaan niin kuin se on järkevää ja jos jotain hämminkiä tulee niin koira lopetetaan. En tiedä kuinka järkevää ja ammattimaista on eläinlääkärin kuunnella koiran omistajan mielipiteitä mutta ainakin itse tykkäsin kun oma näkemykseni otettiin huomioon koiran hoidossa.

No, koirahan on minun ja itsehän ne lopulliset päätökset teen muuta jotenkin otti aivoon koko puhelu. Onneksi kilpparit olivat ok. Ja Arcokin on ollut oma itsensä eli ei mitään pahempia juttuja.

Oksin kanssa ollaan leikin varjolla touhuttu monenlaista. Pihahommissa olen käskyttänyt sitä kulkemaan kanssa paikasta toiseen eli olen tällä hakenut lähellä pysymistä, odottamista yms. Olen vähän kahden vaiheilla, ilmoittaisinko sen Kouvolan näyttelyyn vai en. Tätä silmälläpitäen olen "näyttelyjuoksuttanut" sitä vieressäni, ilman hihnaa tosin muuta juoksee kyllä kivasti ja sillä on selkeä tieto siitä mitä pitää tehdä :). Kari muuten tänään totesi, että Oksi on koiristamme helpoin. Kepa on mielestäni helppo koira mutta Kari taitaa kokea Kepan ohjaajapehmeyden ongelmalliseksi. Kepa reagoi helposti kaikkeen "kovaan" komentamiseen, alkaa lepyttelemään ja hidastelmaan yms. Jos Oksista haluaa jonkin hieman kielteisen piirteen sanoa, niin se voisi olla vähemmän kiinnostunut kissoista :). Tosin laittaisin tämän piirteen tekemisen puutteen piikkiin :).

Kepasta ja Oksista on hitsaantunut mukava parijaljakko, joka usein makailee vierekkäin. Näin tänään myös Acon lipaisevan Oksin kuonoa- Oksi on kova poika kerjäämään naaman pesua ja korvien puhdistusta.

Yritin tänään metsästää Robin Hoodista pyöräilykartioita reenejä varten- en löytänyt. Pelloilta on heinät kaadettu ja paalattu joten päästään tekemään omalle pellolle jonkin sortin jälkeä.

Arcolla on hieroja ensi viikolla ja itselläni aamuvuoroviikko, joten eiköhän me jotain ensi viikolla puuhailla.

Ps. Naapurissamme on kolme pittbullinpentua, Kari kävi niitä jo katsomassa. Olivat kuulemma mukavia pötkylöitä :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti