sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Oksi ohitusreenissä

Meillä oli tänään ohitusharkat, pyörittiin Mypan kahvion hiekkaparkkisella. Oksi kiihtyy vieläkin aika kovin mutta haukkuminen on selvästi jäänyt. Pidettiin etäisyyttä toiseen koirakkoon, joten mihinkään lähiohituksiin ei olla pojan kanssa päästy. Oksilla oli virtaa alussa niin kovin, että Valtteri käski minun juosta koiran kanssa edestakaisin :D. Idea olikin hyvä :D, koiran keskittyminen ottaamaan kontaktia enemmän minun kuin haahuilemaan toisten luo parani huomattavasti. Äksöniä sitä olla pitää :D. Valitettavasta pallo oli jäänyt toiseen reppuun ja jouduin palkaamaan nameilla. Meillä oli siis tarkoitus harjoitella kontaktia kun muut reenasivat ohituksia, vahvistetiheys piti pitää korkeana ja harjoitus korkeintaan muutaman minuutin mittaisena. Tämän jälkeen koira autoon hetkeksi. Oksi malttoi autosta otettaessa istua ja odottaa "saa tulla"- käskyä. Tästä olin iloinen, pieni juttu monille mutta meille ei ollenkaan itsestään selvää ko. tilanteessa. Koira oli siis kuulolla :).

Tiistaina on Arcolla ja Oksilla hieronta, joten reenit jäävät siltä päivältä väliin. Muutenkin kesäaikan on reeneissä muutoksia, johtuen lomista yms. sellaisista. Täytyy terästäytyä kotona :).

Koirat saivat lauantaina tilaamani Back on Track-loimet. Niitä on pidetty päällä päivittäin, taitavat tuntua mukavilta, hyvin ovat antaneet olla päällä ja varsinkin Arco käy mielellään nukkumaan loimen kanssa. Arcokin on alkanut nyt venyttelemään sekä etu- että takapäätään - hieronnasta on ainakin tälläinen apu ollut. Arcolla on näillä näkymin veriarvokontrolliaika kesä-heinäkuussa. Aikaa en ole vielä varannut mutta tarkoitus on silloin ottattaa kilppariarvot. Arcon kortisoniannosta on pikkuhiljaa alettu laskemaan, jospa siitä päästäisiin vaikka eroon kokonaan. Riskinsä tuossa tietty on mutta näin on nyt toimittu.

Muutenkin meillä on mennyt mukavasti :). Koirien välit ovat hyvät ja ne voi huoleti työpäivän ajaksi jättää keskenään kotiin. Toivon tietty kovasti, että näin on myös tulevaisuudessakin. Arcon murinat Oksille ovat jääneet 99,5 % kokonaan pois. Pojat leikkivät nykyään myös sisätiloissa. Oksi on alkanut jättäämään myös Kepan "kiusaamisen" ihan omatoimisesti eli ei tarvitse käskyttää. Täytyy sanoa, että vaikka pikkupennut ovat kuinka kivoja ja söpöjä, on koiran aikuistumisessa omat hyvät puolensa :D.

Kouvolassa on mätsärit helatorstaina, joten sinne suunnataan Oksin kanssa haistelemaan näyttelytuulia.

Porukat ovat Saariselän suunnasta tulossa meille jossain vaiheessa toukokuuta, joten kuvia koirista on silloin tiedossa:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti