torstai 17. toukokuuta 2012

Oksi mätsäreissä

Sennenkoirat ry järjesti Kouvolassa tänään, helatorstaina, match shown. Sinne suunnattiin Oksin kanssa tarkoituksena katsastaa pikkupojan käyttäytyminen paikalla jossa on paljon koiria. Halusin ennen virallista Joensuun näyttelyä nähdä, miten pikkupoika näyttelypaikalla osaa käyttäytyä, joten kehässä pyörähtely oli nyt sivuseikkana.

Aika kierroksilla Oksi alussa kävi mutta yllättävän nopeasti se rauhoittui. Muutaman kerran yritti haukkua mutta hiljeni käskyllä. Aluksi eivät herkutkaan maistuneet mutta kun aikaa kului alkoivat namitkin maistumaan. Kyllähän sitä kovasti muut koirat kiinnostivat ja nuuskuttelmaan olisi ollut ihan pakko päästä suurinpiirtein jokaista. Kiinnostus oli kuitenkin positiivista, joten hyvillä mielin "uskallan" viralliseenkin näyttelyyn pojan kanssa lähteä. Edes jalkoihin karannut kääpiömäyräköiranpentu ei aiheuttanut muuta kuin kummastusta, että "mikäs pötkyllä siihen ilmeistyi- hei! leikitäänkö?"

Koiria oli paikalla tosi paljon. Meidän kehässämme arvosteltiin sekarotuiset ja pennut (alle 1.v). Oltiin paikalla yli kolme tuntia vaikka saatiinkin sininen eikä päästy sinisistä jatkoonkaan. Tosi kivasti Oksi antoi katsoa hampaat ja kopeloida itsensä. Juokseminen tuotti ongelmia, lähinnä minulle. En tahdo millään pystyä juoksemaan sitä kevyttä näyttelyjuoksua niin, että pysyisin koiran tahdissa ilman koiran vauhdin toppaamista hihnalla. Kehä oli myös hyvin pieni ja vaikka oltiinkin isolla hiekkakentällä ihmiset seisovat koiriensa kanssa ihan kehän reunalla.

Mukava retki ja toisten koiraihmisten kanssa on mukava jutella. Sain varsin mielenkiintoisen kutsun ensi lauantaille, tässä lähellä järjestetään Hukkanäyttely eli ns. koirasusien näyttely. Juttelin pitkän tovin erään miehen kanssa, jonka koiraa ihastelin. Koira oli jonkinsortin (jonkin prosenttinen) susihybridi ja mies kertoi kasvattavansa niitä. Ko. koira muuten voitti sekarotuisten ryhmän, ja täytyy sanoa, että se esiintyi kehässä hienosti. Juteltiin noista ns. koirasusista ja nyt tuolla näyttelyissä näkisi niitä enemmänkin. Valitettavasti en vaan pääse sinne, on työkaverin läksijäiset, enkä oikein jaksa uskoa, että työkaverit katsoisivat kovin suopeasti jos, taas kerran, sanoisin, että "en voi lähteä kun on noita koirajuttuja". Olen meinaan kieltäytynyt perinteisestä Viipuri-viikonlopusta ja jostain muustakin menosta koirahommien takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti