lauantai 28. tammikuuta 2012

Kuulumisia ja pentukurssia

Kuluneella viikolla ollaan käyty Oksin kanssa aktivoinnissa, jossa hinkattiin sivulletuloa. Kokeiltiin namipalkan lisäksi pallolla palkaamista. Valtteri suositti, että käyttäisin pallopalkaa aina kun koira näyttää, että kiinnostus harjoitteluun alkaa hiipumaan. Täytyy myöntää, että Oksin kiinnostus pysyi minussa paremmin kun pallo oli minulla. Jotenkin tuntuu vaan itselle vieraalle tuo lelulla palkaaminen ja palkan suunnan kanssa tulee todennäköisesti itselle vaikeuksia. Mutta harjoitellaan :).

Naksukurssille ei tällä viikolla Oksin kanssa keritty koska työt haittavat harrastuksia. Pentukurssille ehdittiin sentään. Se pidettiin tällä kertaa Katariinan ja Valtterin kotona, saatiin koirille eri ympäristöä. Olikin mukava nähdä, että molemmat pennut olivat heti kuin kotonaan. Sivulletuloa siis harjoiteltiin. Oksin kanssa on tehty kämmenkosketusta+seuraamista mutta parhaiten sain ohjattua koiraa kosketuskepillä. Kriteerin kanssa täytyy vain olla ehdottoman tarkka, Oksilla on samantapainen tyyli kuin Kepalla lisäillä toimintaan omia juttuja :D. Nytkin sivulletulon alkuvaiheessa Oksi kävi tökkäämässä lipaston laatinkon vetonuppia niin voimaakkaasti, että laatikko olisi varmasti aukiollessaan mennyt kiinni. Joten ehkäpä olemme nyt saaneet viime Naksutunnin kotiläksyn tehtyä. Seuraava tehtävä on tassukosketus alustaan.

Pentukurssin jälkeen pennut, Oksi ja Lyyti, pääsivät tutustumaan toisiinsa aidatulla pihalla. Oksi oli oikein mukavasti ja hienosti pienen Lyyti-pennun kanssa kokoerosta huolimatta. Lyyti on vain hieman isompi kuin Oksin pää. Hex-narttu pääsi myös pentuja leikittämään mutta Lyytiä alkoi hirvittämään, ja se haki suojaa minun jaloistani. Pennun turvallisuuden takia Hex jouti aika nopeasti takaisin sisälle :), Oksilla ja Hexillä kun riittä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Lopuksi Lyyti ja Oksi vielä leikkivät hetken keskenään. Ohituskurssia ei tällä viikolla ole Valtterin työvuorojen takia.

Oksin ns. pentustatus taitaa pikkuhiljaa rapista. Kepa on alkanut olemaan sen kanssa tiukempi ja hakee sitä mielellään luut ja herkut pois. Tätä ei ole aikaisemmin tapahtunut eli asiaan on tullut selkeä muutos. Joko Oksi on kasvanut ns. riittävän isoksi tai sitten Kepa on meinannut, että tuo todella jää tänne ja täytyy pitää puolensa. Oli miten oli, ruokarauha on jokaisella ja jos olen jollekin jonkun lelun antanut se saa sen pitää. Tosin jos lelut on omatoimisesti haettu, olen antanut esim. Arcon ottaa lelun pois Oksilta. Ja jos Oksi on luunsa jonnekin jättänyt olen antanut Kepan vaihtaa luuta. Tiedä sitten onko tapa oikea mutta näin on nyt toimittu. Koirat ovat kuitenkin valvonan alla aina kun syövät. Ylenmääräinen Kepan kimpussa häärääminen on Oksilta myöskin kielletty- se selkeästi nauttii voimen mittelöinnistä. Arcon kanssa se käyttäytyy korrektisti, pojat leikkivät paljon pihalla keskenään mutta sisällä Arco on aika tiukkis. Kepa ja Oksi nukkuvat mielellään vierekkäin ja nuolevat toisiaan, joten kait Kepa sitten "sietää" Oksilta tuota riekkumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti