sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Kuluneen viikon kuulumiset

Ohitusharkkoja ei ollut viime sunnuntaina eikä tänään. Keskiviikkona oli  Oksin ja Kepan kanssa aktivoinnissa, tehtiin kummankin kanssa kosketusalustaa, joka oli siis torstaiksi kotiläksynä Oksin osalta Naksukurssille. Tätä oltiin harjoiteltu kotona ja jatkettiin siis harkkatilassa, jossa oli häiriönä muitakin koiria. Kotona tehokas häiriö on nameja syövä kissa :). Oksi tarjosikin suht nopeasti molempia etutassuja alustalle ja palkkasinkin siitä, koska ajatus on saada koira siirtymään kaikkine jalkoinensa esim. isoon pahvilaatikkoon. Tehtiin 2x10 sarjat ja vaihdoin koiraa. Sarjoja tehtiin kolme kappaletta per koira.

Kun Aino-pinseri liittyi seuraamme, vein Kepan autoon odottamaan. Oksi ja Kepa haukkuivat kiitettävästi kun olivat samassa tilassa, jonne "uusi" koira tuli. Oksin kanssa jatkettiin toisella tunnilla kämmeneen koskettamista ja siitä johdettua sivullesulon käännöstä. Aino on menossa näyttelyihin ja sen hampaita katseltiin sitten koko porukan voimin. Aino reenasi myös näyttelykehässä juoksua ja mekin juostiin pariin otteeseen Oksin kanssa ympyrät. Hienosti juoksi sivulla, uskon että ns. väljästä seuraamisesta eli vierellä kulkemisesta ilman katsekontaktia, on hyötyä näissä "näyttelyjuoksemisissa".

Torstaina oli Naksukurssi ja Pentukurssi taas peräkkäin. Oksi oli aika hyydyksissä molemmissa. Saatiin kyllä muutamat hyvät alustankosketukset ja ohje arvottaa ruokaa. Ohjeeseen suhtaudun hieman varauksella kun kyseessä on kuitenkin erittäin hoikkainen pentukoira. Pentukussi pidettiin Valtterin ja Katariinan kotona. Hinkattiin edelleen sivulletuloa ja saatiinkin muutama hieno suoritus ja istu-käskyllä istuminen sivulle. Tätä jatketaan. Naksukurssilta saatiin kotiläksyski laatikkoon tassun/tassujen laittaminen.

En ole koskaan pitänyt itseäni ns. terrieri-ihmisenä eikä kyseisen roturyhmän yksilöt juurikaan herätä minkäänmoista vastakaikua itsessäni. Voisi jopa sanoa, että viimmeiseksi ottaisin koiran ko. roturyhmästä. Pentukurssilla käy Lyyti-pentu, josta olen aiemminkin kirjoittanut. Lyyti on snautserin ja skotlanninterrierin risteytys ja toden totta maailman suloisimman näköinen koira. Meikäläinen on päässyt Lyytin silmissä arvoon arvaamattomaan. Lyyti tuijottaa silmiini herkeämättä, silmääkään räpäyttämättä, katsekontaktin kesto olisi varmaan vuorokausi jos sitä lähdettäisiin mittaamaan. Se tuijottaa silmiini seuratessaan minua ja maatessaan jaloissani. Lyytin omistaja sanoi, että ei ole onnistunut vielä saamaan samanlaista katsekontaktia koiraan, jos ajatellaan kestoa. Hassu pieni koira :). Toivoisin todella, että omillani olisi tuollainen maaninen, tuijottava kontakti. Valtteri totesi, että tässä nähdään hyvä esimerkki palkkion laadun ja epäsäännöllisen palkitsemisen voimasta!

Kotona ollaan harjoiteltu sivulletuloa, tassujen laittoa Tupperware-leipälaatikon kanteen, vierellä kulkemista yms. perusjuttuja. Oksin kanssa on otettu kotona käyttöön jätä-käsky ja tästä johtuen ollaan harjoiteltu luopumista nameista. Jätä-käsky on käytössä koskien Kepan kimpussa pyörimistä, kissojen perään juoksua ja kissanvessan kaivelua koskien. Toimii suhteellisen hyvin ja siitä onkin saanut palkkioksi joko leluleikin tai namin. Itsestäni on niin typerä hokea koiralle "eitä", "jätä" on hyvä koska koira lopettaaa tekemänsä asian ja tulee luo.

Lenkit ovat olleet lyhyitä. Täällä on ollut pakkasta yli kahdenkymmen asteen, tänä aamuna oli ollut tuttavani Marittan kotona parin kilsan päässä -33 astetta. Itselläni on ollut niskanjumitusta ja viime viikonloppuna + maanantaina maaginen migreenikohtaus. Hienosti jaksoi Oksin makailla muutaman päivän ilman minkäänmoista aktiviteettiä.

Oksi on menossa Joensuun näyttelyihin toukokuun loppupuolella, joten ohjelmistoon otetaan kaikenmoinen näyttelykäpälöinti yms. jutut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti