lauantai 21. tammikuuta 2012

Kuulumisia

Keskiviikkona aktivoinnissa harjoiteltiin pikkaisen katsekontaktia ja sitten kokeitliin, että hoksaako Oksi etsiä nenän kanssa tiettyä hajua. Ei oikein hoksannut, joten seuraavaksi vaihdetaan hajun etsimiseen eri tekniikka eli haju opetetaan ns. purkeista. Oksin keskittymiskyky on vielä aika rajallinen eikä tuonikäiseltä voi oikein pitkää keskittymistä vaatiakaan. Jotenkin itsestäni tuntuu kaikkien opmien koirien kohdalla, että jutut täytyy opettaa pienissä pätkissä kerrallaan. Onko tuo sitten rodulle ominaista?

Torstaina ajeltiin Naksutreeneihin. Oksihan ei päässyt eka kerralla paikkoihin tutustumaan, koska meillä oli jo kiire seuraaviin treenehin. Joten nyt Oksi pääsi tiloihin tutustumaan. Harjoituksena oli kämmeneen kosketus, paremminkin olisi voinut menneä, Oksia kiinnostivat harjoitusta katsoneet ihmiset ja tila ylipäätään. Jotain sinne pääkoppaan kuitenkin jäi koska kokeilin seuraavana päivänä, että tarjoaako koira käteen kosketusta ja kas vain tarjosi kyllä heti. Seuraavlla kerralla ei Naksutreenehin päästä koska allekirjoittaneen pitää olla töissä mutta kotiläksyksi saattiin tuo kämmen koskettaminen ja sitten vielä kosketusalustan koskeminen tassulla. Kämmenkosketus on alkuna sille , että sillä voi siirtaa koiran toiminnon esim. kaapinovien sulkemiseet yms. eli kämmentä käytetään lähes samalla tavoin kosketuskeppiä.

Oli mukava katselle eri rotusten koirien harjoittelua, Oksin lisäksi kurssilla on shipperke (tai mie se kirjoitetaan), ranskanbuldoggi ja käyttölinjainen sakemanni. Sakemanni on kuulemma hyvin haastava tapaus ja sellaiselta kyllä se vaikuttikin- kiihkeä- on aika kuvaava sana. Kivoja koiria kyllä kaikki :). Vaikka ymäristö oli Oksille haastava eli hoitolan koirat haukkuvat lähes kokoajan, poika pysyi ihan hiljaa.

Naksusta ajettiin suoraan Pentukurssille. Aiheena oli sivulletulo. Toinen koirakko halusi tehdä sen niin, että koira kiertaa takakautta ja me valittiin toinen vaihtoehto eli pyörähtäminen sivulle. Lyyti omistajineen saikin sivulle tulon valmiiksi. Me ei juurikaan päästy alkua pidemmälle :D. Koirat olivat vapaana harjoitustilassa ja Oksista oli taas mukavampia käydä tuijottelmassa ihmisiä kun keskittyä siihen mitä piti tehdä. Kiva kun on koira joka tykkää ihmisistä mutta mukava olisi kun se malttasi keskittyä minuunkin :D. Saatiin kuitenkin jotain tehtyä eli kosketuskeppiä tehtiin aluksi ja sen jälkeen palkattiin liikkeestä eli kosketuskepin seuraamisesta. Tarkoitus on näin ohjata koira paikalleen. Valtteri tosin sanoi, että opeta koira seuraamaan sormea/kättä joten nyt voin yhdistää näiden kahden kurssin kotiläksyt. Positiivista oli, että haukkumista ei ollut kummalkaan koirista. Ja toinen koira odotti vuoroaan häkissä treenitilassa eikä kumpikaan pyrinyt toista koiraa pällistelemään.

Huomenna on Kepan kanssa ohitusharkat. Mietin myös, että jos ottaisin sinne mukaan Arconkin mutta asia on vielä mietintämyssyssä. Lähinnä ihan sen vuoksi, että Arcokin pääsisi kotoa jonnekin. Siitä on ihan parasta päästä autonkyytiin. Yhtenä iltana siivosin autoa ja olin jättänyt sisällä käynnin ajaksi repsikan puoleisen etuoven auki. Takasin tullessani Arco istui tyytyväisen näköisenä ratin takana eikä millään olisi tullut autosta pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti