lauantai 14. tammikuuta 2012

Kursseja ja kuulumisia

Keskiviikkona oli Aktivointikurssi, johon mukaan pääsi Oksi. Kurssin koirat olivat vaihtuneet, joten aluksi taas totuteltiin Oksin kanssa toisten koirien kanssa olemista. Pientä väljää seuraamista sekä rauhoittumista istumisen ja katsekontaktin kera. Lopputunnista tehtiin värierottelua, johon Oksi keskittyikin tosi hienosti. Yhtään edes pientä vilkaisua ei muihin koiriin tehnyt.

Värierottelu tehtiin samoin kuin Trainers Choicen kanakurssillakin, joten tekniikka oli itsellekin tuttu. Meillä oli kohteina lasten muoviset hiekkaämpärit. Ns. kuuma kohde oli punainen ämpäri. Ja sen koskettaminen joko kirsulla, tassulla tms. omavaliteisella tavalla. Oksilla oli kirsunkosketus kumollaan olevan ämpärin pohjaan. Holskulle on tosi helppoa opettaa kirsulla koskettaminen koska sitä nenäähän pitää tunkea joka paikkaan :D. Joten laitoin ämärin kumolleen ja odotin eli poimin toiminnan, kun kuonokosketus mekein heti tuli-naks ja palkka ämpärin pohjan päältä. Oksi tietysti fiksuna poikana hoksasi ajatuksen, sain vahvistetiheyden hyväksi ja melkein 100% onnistuneita sessioita neljä kappaletta.

Valtteri kysyikin, että ollaanko tehty ko. juttua aikaisemmin. Kepin kärjen koskettamista ollaan tehty kosketuskepin kanssa jonkun verran, mutta jotenkin kun noita omia koiria seuraa, niin hyvin nopeasti koskettamista tarjotaan joko kuonolla tai tassulla. Oksikin yritty muutamaa kertaa tassukosketusta  mutta kun ei saanut siitä palkkaaa niin lopetti moisen. Samoin se yritti ottaa ämpäriä suuhun, joka oli tietysti myöskin väärä tapa mutta jatkoa ajatellen hyvä tietää, että se nopeasti myös harrastaa moista.

Kuuman kohteen rinnalla otettin sininen ämpäri. Jos koira kosketti sinistä kuuma kohde poistetttiin eli evättiin siltä palkan saaminen. Punaisen koskemisesta naks-ja palkka. Tätä kerittiin tehdä hieman, joten ensi kerrallla jatketaan. Itse kyllä ihmettelen ihan hirveästi miksi nämä tenppujen opettamiset ovat itselle niin paljon helpompia ja selkeämpiä kuin esim. tottiksen seuraamisen opettaminen :D. Teppuhan se seuraaminenkin on!

Torstaina oli kaksi kurssia peräkkäin eri paikoissa. Mutta halusin mennä kummallekin, joka todennäköisesti ei ollut järkevä ratkaisu koska eka kurssilla eli naksukurssilla en pysty keskittymään 100% kun joudun kyttäämään kelloa, ja tokalla kurssilla(Pentukurssi) en saa heti paikalle saapuessani ajatuksiani järjestykseen.
 Naksukurssi on minulle entuudestaan tuttua asiaa mutta ajattelin että on hyvä harjoitelle Oksin kanssa eri tilanteissa. Harjoitustila on ko. kurssilla haastava. Se on koirahoitolan yhteydessä oleva trimmaushuone. Aika paljon oli koirien haukkumista ym. häiriötä. Oksi ei kerinnyt nyt ekalla kerralla edes tutustumaan harjoitustilaan- saa nähdä mitä tulee. Kotiläksyksi tuli katsekontakti.

Pentukurssilla oli mukana toinen kova haukkuja :). Oksin haukkumista on sanottu "erittäin vakuuttavaksi" mutta terrierimiksin haukkuminen oli todella kimeää, vakuuttavasta en oikein tiedä :D. Seuraaminen ja istuminen kera katsekontaktin oli vuorossa edelleen. Meillä tuo kontakti on tosi tärkeä, koska Oksille on selkeästi helpompaa kun sillä on joku tehtävä. Meni hienosti siihen saakka kun lähdettiin vaihtamaan paikkoja, tämän jälkeen Oksi ei keskittynyt enää yhtään ja se laitettiinkin lopuksi ajaksi häkkiin . Tosin siellä se osaa olla hiljaa ja hienosti. Palkkasin sitä häkkiin ja toista koiraa tuotiin koko ajan lähemmäksi ja lopulta ne söivät ihan vierekkäin. Terrieri tosi olisi halunnut syödä Oksinkin namit, ilmeisesti meillä oli paremmat eväät :D.

Pentukurssilla Oksi näki ensimmäisen kerran sellaisen jutun , jota se pelkäsi niin että peruutti selkäni taakse ja yritti hypätä syliin. Tämä hirvittävä asia oli Katariinan pyörätuoli :D. Tosin kun rauhassa pääsi siihen tutustumaan niin lopputunnista olisi hypännyt Katariinan syliin tuoliin. En tiedä onko sillä joku mörköilykausi menossa vai mitä tuo oli, kun se säännöllisesti mielummin menisi katsomaan kaikkea kuin puikkelehtisi pakoon.

Huomenna on ohitusharjoitukset mutta otan sinne mukaan Kepan koska Oksilla on taas paljon ohjelmaa ensi viikolla. Tiistaina olisi tarkoitus mennä Oksin kanssa Katariialle ja Valtterille kylään. Harjoitellaan siellä vieraan koiran kohtaamista ja katsotaa myöskin heidän Hexi-nartun kanssa kuinka Oksi ihan vieraan koiran kanssa toimii irtiollessaan.

Arco on saanut viimeisen kipulääkkeen eilen illalla. Nyt sitten seurataan kuinka sen jalka alkaa käyttäytymään. Avasin tänään viimmeisen kortisonilääkepurkin, joten kohta on aika tilata sille kontrollikäynti. Taidan otattaa siitä laajan verenkuvan että näki ehkäpä vähän paremmin missä mennään. Saa nähdä otatanko kuitenkin myös röngenkuvat jalasta, pelkään että sillä on oikeasti nivelrikkoa...

Kepa on niinkuin ennenkin, siinä on kyllä helppo koira. Joten ei siitä sitten enempiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti