sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Team Ärrä

 
Team Ärrä, eli kettuterrierit Ruu ja Reino, olivat meillä hoidossa lauantaista sunnuntaihin. Hoito oli ns. hoitokokeilu, missä katsottiin kuinka koirat meillä hoidossa pärjäävät eli onko jotakin erityistä mitä pitäisi ottaa huomioon.
 
Hain koirat lauantaina iltapäivällä. Ärrät ovat hyvin tiivis kaksikko, joten rikottiin vähän rutiineja ja ne matkustivat meille autossa eri häkeissä. Ärrien makuualustat ensin sisälle Oksin haisteltavaksi, jotta sekin tietää että ketä kohta sisään kävelee. Oksi alkaa olla hyvin rutinoitunut hoitokoiriin, jo tilanjakajia viritellessä se näyttää tajuavan että vieraita on tulossa. Ruusta ja Reinosta tiesin jo etukäteen että ne eivät välttämättä tule vieraiden koirien kanssa juttuun joten plääninä oli pitää omat ja vieraat visusti erillään. Tilanjakajat olivat pystytetty kaksinkertaisena systeeminä eli kuonokkain haistelukin oli estetty. Ärrät toin yksitellen sisälle, ensin Ruu ja sitten Reino. Ärrät toiseen makuuhuoneeseen haistelemaan tunnelmaa, lueskelin itse ko. tilassa makaillen , mitäpä muutakaan kuin Kaimion "Pennun kasvatus"- kirjaa. Sisääntulo ja rauhoittuminen sujui hienosti, Oksia ei juurikaan tulokkaat kiinnostaneet eikä Ärrien puoleltaan ollut minkäänmoista reaktiota.
 
                                                                         Reino

Muutaman tunnin rauhoittumisen jälkeen lähdin Ruun kanssa kiertämään metsälenkin, Reino jäi kotiin portin taakse Oksin ja Karin kanssa. Sitten sama lenkki Reinon kanssa. Iltaruoka ja Ruun lääkkeiden aika, hetken oleilua rauhassa ja sitten lyhyempi iltalenkki samassa järjestyksessä. Lauantain tarkoitus oli tosiaan rikkoa koirien totuttua rytmiä ja saada itse niihin parempi kontakti.

                                                                          Ruu

Oli aika rauhoittua nukkumaan. Ärrät saivat ihan itse päättää nukkumapaikkansa, Ruusta tiesin että tyttö mielellään nukkuisi vieressä. Minullakaan ei ole mitään tällaistä mielitekoa vastaan joten Ruu hyppäsi ja kaivautui peittoni alle ja nukkui yönsä siellä. Reino tuumasi että Oksin lastensänky on vallan erinomainen nukkumapaikka ja poika vetelikin sikeitä koko yön lähes samassa asennossa. Ruun piti olla hereillä niin kauan kunnes Kari meni nukkumaan, ja sen jälkeen sekin rauhoittui untenmailla- siellä peiton alla.

Aamulla herättiin meille totuttuun tapaan kuudelta. Oksi ja Ärrät vuorotellen pihalle aamupissalle ja sitten syömään aamuruoka ja Ruulle aamulääke. Hetki rauhoittumista ja sitten menin pihalle Ärrien kanssa, nuuskuttelua ja terrierihepulia. Tarkoituksena oli tehdä Ärrien kanssa pitkä kävelylenkki, joten pihailun ja mun aamutoimien jälkeen lähdettiin lenkille. Reilu puolitoista tuntia lenkkeilyä hiekkatiellä ja pellolla myyrien jälkiä bongaillen. Nähtiin joutsenpari ja mäyrän jäljet. Lähellä kotia tuli parit koiraohitukset jotka sujuivat hienosti, namit veivät voiton muista koirista :).

Ärrät sisälle tunniksi, siksi aikaa kun Boogie-tyttö tuli leikkimään Oksin kanssa. Ärrien kanssa vielä hetki pötköttelyä ennen kuin vein kaksikon kotiinsa.


Minusta on erittäin mielenkiintoista olla tekemissä erirotuisten koirien kanssa, kun vielä jokainen on oma persoonansakin rodusta riippumatta. Ärrät olivat pitkälti sitä mitä odotinkin kettuterrierien olevan. Sähäkkyyttä, kiehuvaa ja kuplivaa :). Niiden veitsenterävä älykkyys oli itselleni aivan uusi juttu. Reino saikin jo itseni, vannoutuneen holskuihmisen, harkitsemaan jopa rodun vaihtoa :).

Kaiken kaikkiaan meillä sujui hienosti, kaksikosta ei tullut ilmi mitään sellaista jota omistajat eivät minulle kertoneet. Ruu ja Reino ovat hienoja koiria, jotka haastavat ihmisen älykyydessään :).


 Ja sitten leikkitreffeihin...Boogie on kohta Oksia isompi, siis korkeudessakin. Painoa tytöllä on jo enemmän kuin Oksilla. Molemmat koirat olivat hieman hyydyksissä tänään, mitään erikospinkomisjuoksujuttujaa ei nähty. Enemmän meni sellaisen nyhjäämisen ja nysväämisen puolelle. Oksi haisteli tullen tuomia hajuja nenä vipattaen ja Boogien meinasi että elämä on paljon leppoisempaa kun välillä makailee.




Maanantain jatkuvat Oksin treenailut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti