torstai 6. marraskuuta 2014

Oksi leikkisetänä ja treenailuja

Edellisessä postauksessa kerrottu plääni hajutreenin suhteen ei toiminut, joten asiaan tehtiin muutos. Nyt on tehty rataa niin, että koira haistaa ja ilmaisee ennen rataa refrenssipurkin ja koira palkataan purkin suunnasta. Sen jälkeen siirrytään radalle johon avustaja on laittanut yhden hajupurkin, ilmaisusta naks ja palkka purkin suunnasta. Jos koira lähtee haahuilemaan tms. laitetaan se takasin häkkiin ja omalla seuraavalla vuorolla uudestaan. Tänään Oksi teki muutamia hyviä suorituksia mutta sitten meni haahuiluksi.

Tehtiin myös välillä kosketuskeppiä häiriössä ja muutamia kartion kiertoja yhdellä sekä kahdella kartiolla. Kahden kartion systeemissä olisi tavoitteena jatkuva liike eli koira kiertää kartiot useamman kerran yhdellä vahvisteella. Lisäksi tehtiin värierottelua kahdella värillä niin että avustaja palkkasi koiran kuppiin ja väri vaihtoivat paikkaa joka kerta. Oksi on ollut aika poikki sekä eilen että tänään treenien jälkeen, ajattelu väsyttää :D. Tarkoituksena on nyt edetä niin että rataa puskilla tehdään ja purkki vaihtaa paikkaa joka kerta sekä erottelua erikseen. Lisäksi yhdellä treenikerralla tehdään myös muita juttuja.

Oksi sai tänään kennelyskärokotteen ja samalla keskusteltiin Tuulikin kanssa Arcon tilanteesta. Katsellaan lääkekuurit loppuun ja ihmetellään sitten lisää. Arco sai vielä ihoon suihkutettavaa nestettä bakteereja yms. vastaan. Oksille ja Ainolle on tilattu uinti tämän kuun loppupuolelle, toivotaan että Oksin iho olisi sitten jo parempi. Ihan kuin rapsuttelu olisi hieman vähentynyt. Oksi on nyt saanut valeluliuosta kolme kertaa eli hoito on kestänyt kolme viikkoa.

Kaverini Kati kävi tänään Boogie pentunsa kanssa meillä. Oksi sai toimia Boogien leikittäjänä. Oksi on todella hyvä pentujen kanssa, sen kanssa ei tarvitse varoa liian kovia otteitta. Boogien on noin 4 kuukauden ikäinen rotikkatyttö ja tosi söpö. Oksi vähän alkuun ihmetteli, että mitenkäs tämä aina kaatuu kun siitä vähänkin hipaisee. Eri rotuisilla koirilla on erilaiset tavat leikkiä ja Boogien on painijasarjaa. Boogiesta oli myös hauska juosta pensaita ympäri ja aika huvittavaahan se oli katsella kahta peräkkäin pensaan ympäri pyörivää koiraa, meinasi mennä itseltäänkin pää pyörälle. Boogiesta kasvaa hevostilan vahtikoira toisen rotikkanartun seuraksi.






                                                                    Pensashippaa

                                         Sää muuttuu äkkiä, Arco ja lumisade tänään illalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti