torstai 10. huhtikuuta 2014

Shelttineiti Cesi vierailee


 
Meillä oli tänään vierailulla shelttineiti Cesi. Kävin hakemassa tytön meille yhdeksän maissa aamulla. Cesistä uloslähtö minun kanssani oli niin kiihdyttävää, että kun palkkasi sitä vierellä kulkemisisesta, se nappasikin nakkisormestani kiinni. Nyt minulla on vasemmassa etusormessa oikein sievät sheltin hampaanjäljet.  Nakkeja ei kylläkään nameina olut vaan keitettyä broileria, possun kieltä ja sydäntä. Cesi on hyvin ruokaorjentoitunut koira, kyseistä ominaisuutta arvostan itse kovasti koirassa. Niin kiihtynyt ei kuitenkaan ollut että ruoka ei olisi sille maistunut, ja samallahan se nakin näköinen sormikin sai osansa. Cesi hieman hämmentyi veren hajusta ja hyppäsinkin autooni omatoimisesti.
 
Cesi on hieno autossa matkustaja ja odottelikin kun kävin ostamassa laastaria. Meille tultaessa annoin Cesin autovaljaat omille koirille haisteltavaksi. Koiraportit ja-aidat oli sisätiloihin pystytetty jo aamusta. Cesin kanssa lähdettiin lenkille lähimetsän mutta tuttavani Marita pysäyttikin autonsa meidän kohdalle ja turistiin siinä hyvä tovi koirista. Hän oli juuri tulossa eläinlääkäristä keskiaasianpaimenkoiransa kanssa ja samalla päivitettiin lk holsku Paten kuulumiset.
 
" täällä on hyvä haju..."
 
"niin että mitä?"

Lenkin jälkeen mentiin Cesin kanssa sisälle. Olihan siinä taas omilla koirilla ihmettelemistä, nätissä shelttitytössä. Omat olivat pihalla sen aikaa kun laitoin ruuan ja Cesi toimi apukokkina. Sitten käytiin pötkölleen koko porukka. Cesi halusi maata mun mahan päällä ja siirtyi sitten jalkopäähän. Omatkin rauhoittuivat päivänokosille.
                                                        
                                                                      Cesi tarkkana

                                                   Oksi ihailee uutta vierasta


Yhden maissa lähdettiin Cesin kanssa uudestaan lenkille ja käveltiin sellainen reilu kuuden kilometrin lenkki. Cesi on oikein reipas lenkkeilijä. Ohitettiin neljä liikkuvaa junaa ja nähtiin yksi helikopteri, tosin pellolla lentävät linnut olivat Cesistä kopteria kiinnostavampia.

Sen jälkeen taas sisätiloihin rauhoittumaan ja nyt Cesikin pisti portin taa maate. Uusi tilanne alkoi selvästi väsyttämään tyttöä.

Ennen Cesin kotiin viemistä pihailtiin ja siivoiltiin navettaa. Karikin kerkesi tytön näkemään. Vein Cesin kotiin viideksi ja tyttö vaikutti aika väsähtäneeltä- uudet asiat väsyttävä ketä tahansa.

                                                   Cesillä on asiaa, joskus paljonkin :)



                                          "Mennään uudestaan tänne navettaan"


                                                                    Cesi seuraa
 
Cesi on tulossa saman perheen toisen shelttitytön kanssa meille uudelleen kylään toukokuun puolella. Kyllähän noin kivojen koirien kanssa aika hurhataa kuin siivillä.
 
No, omiin koiriin... Arco kävi eilen Tuulikin luona verikokeissa ja sai lisää kipulääkettä. Painoa koiralla on himpan yli 26 kg. Muuten ollaan vietetty normiarkea totuttuun tapaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti