torstai 30. toukokuuta 2013

Onko vastoinkäymisten määrä vakio?

Meille ei juurikaan kuulu mitään uutta. Arco ja Oksi ovat aloittaneet massiivisen karvanlähdön, joten harjailua on ollut tiedossa lähes joka päivä. Ymmärrän kyllä tuo karvalähdön Arcon osalta mutta ihmettelen suuresti, että mistä Oksi tuota karvaa taikoo kun on turkiltaan aika olematon. Kepa tuntuu säästelevän vielä pohjavillaa vaikka yleensä ovat heittäneet turkit samoihin aikoihin.

Oksin kanssa ollaan hinkattu "jätä" käskyä lähinnä koskien kissoja. Ollaan otettu "odota" käskyä maahanmenon ja istumisen yhteydessä ja olen ottanut nyt pallon palkasi näihin. Oksi palauttaa pallon hienosti lähes 100% käteen (tosin on saanut sitten namin). Ollaan lenkkeilty ja eletty muutenkin sellaista normiarkea.

Ja otsikoon palatakseni...Kepalla on jotakin häikkää silmissä. Se näkee kyllä mutta silmät eivät ole normaalit. Joten se viedään uusinta silmätarkkiin sitten kun käyttämämme silmälääkäri on täällä maisemissa. Kepa on saanut silmistään aikanaan puhtaat paperit mutta alkaa ikä vaikuttamaan. Muutenkin se on vanhettunut kovasti...Parina päivänä se on nuollut kovasti toista etujalkaansa ja nyt on tarkoitus antaa sille kipulääkettä kuurina ja katsoa mitä tapahtuu. Ja se ei ole vielä seitsämää vuotta...Jotenkin takaraivossa jäytää ajatus, että onko se meidän lemmikeistä seuraava joka joudutaan lopettamaan. Vaikka aina ollaan ajateltu, että Arco lähtee koirista ekana mutta se taitaa porskuttaa kaikesta huolimatta yli kymmenvuotiaaksi kaikkia todennäköisyyksiä vastaan taistellen.... Kissoistakin ikä jo paistaa, Nooruksen toinen etujalka naksuu eli tod.näk sillä on nivelrikko ja Olga on laihtunut aika paljon.

Oksille on tilattu kastraatioaika juhannusviikolle. Aikaisemmin ajattelin, että tehdään luustokuvakset samalla kertaa mutta koiran hoidollisesti kastraatioaika tuli nyt ajankohtaikseksi Karin loman myötä. Luusto kuvataan loppukesästä/syksyllä että saadaan selkäkuvista viralliset.

Olen keräänyt pihalta tarpeet koirien kasvisoseeseen. Maitohorsmaa, voikukkaa,vuohenputkea, poimulehteä, piharatamoa ja loput vihannekset kaupan hyllyltä. Pitäisi saada itsestään irti, että keräisi noita kasveja pakkaseen talven soseita varten.
                                                 12 päivän kasvissoseet kolmelle koiralle

Nappulana on koirilla nyt ollut Jahti & Vahti kana-riisi. Vaikuttaa olevan koirille sopiva joten sitä hankintaan jatkossakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti