maanantai 6. elokuuta 2012

Yleishöpinää

Nyt kun olotila on hieman tasaantunut niin kirjoitellaanpas tänne mitä ollaan viime aikoina puuhailtu.

Oksin kanssa ollaan treenattu esineen luovuttamista, leikitty ja tehty sivulletuloja sekä maanmenoa. Esineen luovuttamiseen on tullut typerästi kaksi käskyä "irti" sekä "kiitos". Toimivat molemmat jos en itse rieku hirveästi eli pysyn tyynen rauhallisena. Olen palkannut heittämällä esineen uudelleen haettavaksi. Lisää rauhallisuutta tulisi namipalkasta, joten otetaan se kuvioon kunhan saan possunsydänmet keitettyä.

Leikitty ollaan lähinnä patukalla/nyöripatukalla. Olen sanallisesti kehunut kun koira vetään patukaa minusta poispäin intopikkana. Olen tässä kohtaa myös suorittanut eläinkokeita, lyömällä lelusta kiinnipitävään käteen koiran kuonon viereen. Nyt silmät eivät enää räpsy ja ote pysyy samana. Lisäksi ollaan heitelty palloa pihalla ihan vain koiran hauskuutukseksi, koska pallo on niin ihana. Oksi mielellään kantelee palloa (tennis sellainen).

Sivulletulossa sekä maahanmenossa olen palkannut pallolla koiraa. Meillähän nämä liikkeet eivät ole mitään tiivitä tokoliikkeitä vaan väljempiä sellaisia. Nyt Oksi jo automaattisesti seuratessaan istuu jos pysähdyn. Sivulle tuossa on vielä ihan pieni käsiapu mukana mutta häivytetään se pois kun keritään.

Maahanmenoa ollaan jouduttu tahkoamaan aika kauan. Sitä alettiin opettaan namipalkalla ja kehoavuilla. Jätin koko homman parinkuukauden tauolle ja aloitettiin nyt uudestaan, palkaan pallolla. Olen mennyt kyykkyy koiran vierelle ja laittanut käden maahan. Viime harjoituskerralla rupesin nopeasti kehoapuja häivyttämään. Vihjeeksi riitti omien polvien notkistus, kun koira oli maassa oikaisin itseni ja palkkasin. Sanallinen käsky on ollut mukana kokoajan, typerästi kylläkin kun toimita ei ole ollut halutun näköistä. Taidan loma-aikana opettaa ko. asian eri käskyllä ja naksuttimen kanssa sheippaamllla. Huvittavinta on, että kun Oksin kanssa harjoitellaan maahanmenoa niin Kepa tule tekemään mahanmenon siinä sivussa. Maahanmeno taitaa olla tytsyn suosikkiliike, yleensä se sitä tarjoaa kun ryhdytään uutta harjoittelmaan.

Olen yrittänyt metsästää Arcolle fysioterapia-aikaa, tuloksetta. Kävin tänään tilaamassa koirille BOT;n sadeloimet vuorella. Saavat toimittaa lomalla makuupussin virkaan, jos nyt ollenkaan uskalletaan yönylipaikoinneille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti