tiistai 21. elokuuta 2012

Ja kuvien lisäksi lomakuulumisia

Lähdettiin koirien kanssa ajelemaan perjaitaina iltapäivällä kohti Posiota. Auto oli täynnä tavaraa ja koiria, Arco sai oman paikan takapenkiltä ja Oksi ja Kepa olivat farkun takapaksissa. Matka otti ajallisesti hieman yli kahdeksan tuntia, joista Oksi jaksoi haukkua vastaantulevia autoja reilu viisi tuntia. Oli Kepalla pikkupojan kaverina oleminen, Kepa ansaitsi 10 pistettä ja papukaijamerkin moisesta hermojen tyyneydestä.

Tuohon autojen haukkumiseen palatakseni... Koirat ovat viimmeiset kolme viikkoa olleet lähinnä pihaulkoillulla, ilman kummempia lenkkejä kun ollaan karin kanssa sairastettu kesäflunssaa. Tällä aikaa Oksi innostus autojen jahtamiseen on lisääntynyt  lähes maaniseksi. Se odottaa auton ajavan pihamme ohi ja lähtee juoksemaan hulluna pitkin aidan vierta. Nopea se on kuin mikä ja hienoltahan tuo juokseminen näyttää mutta muuta hyvää siinä ei sitten olekaan. Koko homman olisi saanut helposti topattua kunhan olisi puuttunut siihen heti kun oireita tuohon suuntaa alkoi olemaan. Koira kiinni remmiin pihalle niin, että jahtaaminen ei olisi mahdollista. No, yritän ajatella positiivisesti, koko loman aikana tälläiseen toimintaan ei tule Oksille mahdollisuuksia. Muutenkin loman aikana tulee ulkoiltua remmissä, joten eiköhän sekin tee Oksille ihan hyvää. Haukkuminen autossa on selkeästi yhteydessä tuohon automaniaan yleisesti...omistaja katsokoon peiliin - ei kovin hyvää arvosanaa tästä osa-alueesta.

Oksihan ei täällä Posiolla ole vielä käynytkään. Pientä pyörimistä aluksi muuta ei kummempaa ihmettelyä. Majapaikkamme on tuo ns. pikkumökki mihin sitten kellahdimme nukkumaan, koirat ja minä. Kepa hyppäsi heti sänkyyn viereeni nukkumaan. Oksi meinasi aluksi, että "makaan ja vahdin tässä varmuuden vuoksi", mutta kun painoin sen kyljelleen niin siitä samasta asennosta se aamulla heräsi. Taisi olla rankka päivä pikkupojalla :D. Arco nukkui omalla patjallaan oven edessä- täytyyhän talossa vahti olla.

Nämä muutamat lomapäivät ovat menneet pienten lenkkien ja yleisen puuhailun merkeissä. Koirat ovat remmeissä ulkona, täällä on paljon poroja liikenteessä ja pyrkivät tähän tontillekin, joten vapaana ulkoilu ei onnistu. Oksista on otettu yksi videoikin missä se vouhkaa vaatimen ja vasan perään. Täytyisi linkittää se tänne niin ei kenenkään tarvitse ihmetellä miksi koirat pysyvät kytkettyinä :D.

Yritettiin saada Oksia veteen, niinkuin kuvasta näkeekin. Ei ole poika äitiinsä tullut. Aikamoinen hienohelma tuo Oksi on, seisoo juuri ja juuri vedessä muuta aina on yksi jalka ilmassa "hyi, tämähän kastelee ja on kylmääkin kaiken lisäksi". No, tottumiskysymys luulen, tämä vesihommakin. Kepa on koiristamme varsinainen vesipeto, joka mielellään uisi usein ja paljon.

Arcon kunto on ok. Vanhemmaltahan se vaikuttaa kuin ikänsä on ja Kepaan verrattuna vanhan oloinen. Kipulääkettä Arco saa 3/4 osa tablettia ja loman lenkkeillyt/patikoinnit tehdään nyt Arcon ehdoilla. Rääkkipatikoinnit siirtyvät siis tulevaisuuteen.

Oksilla on tullut kuonoon, kirsun alapuolelle ja alaleukaan jonkin sortin syyhy. Sitä ei esiinny missään muualla kuin ko. paikassa eikä mmuut koirat oireile, joten ei ole tarttuvaa. Ollaan hoidettu sitä puhdistamlla ihoa ja laittamalla siihen kortisoniliuosta. Jos jatkuu loman jälkeen niin käydään näyttämässä ellille. Oksi tonkaa kyllä kuonollaan joka paikan, ja välillä sen nenä on Kepan tai kissojen takapuolessa yms. joten ei ihme että jokin jutun on siihen hankkinut.

Huomenna lähdetään Oksin kanssa kahdestaan ajelmaan Saariselälle. Kari lentää sinnne viikonlopuksi. Oksi saa siten kahdenkeskistä aikaa minun kanssani ja joutuu olemaan välillä ilman aikuisten tukijoukkoja. Kepa ja Arco jäävät tänne mummon ja vaarin hoiviin ja tulevat Saariselälle myöhemmin.

Yritän saada tänne vielä lisäkuvia täältä Posiolta ja Sannalle on tarkoitus lähettää Oksista uusia kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti