lauantai 14. heinäkuuta 2012

Kuulumisia

Viime päiviä ollaan lähinnä lenkkeilty koirien kanssa. Takaraivossa on ollut pieni epäily, että kuinka vaelellusreissut pikkupojan kanssa sujuvat, jos joudun pitämään sen hihnassa... ja hihnassahan se olisi pääsäänöisesti pidettävä. Poromiehet kun eivät tykkää, että koirat hätyyttelevät poroja. Oksin remmikäytös kun on aika erikoista: pääasia sen elämässä on, noin niinkuin yleensäkin, liike- ja mielellään eteenpäin ja juosten. Olen yrittänyt opettaa sen remmissäkävelyyn samalla tavalla kuin vanhemmatkin koirat; jos se vetää- en liiku. Lenkkeilyssä en ole mikään tiukkis, koira saa mennä vaikka remmin päässä edelläni mutta neliveto ei saa olla päällä. Tämä on toiminut sekä Arco että Kepan kanssa hyvin, tosin Arcon kanssa on pentuaikana lenkkeilty remmissä huomattavasti enemmän kuin Oksin, Oksi taas on saanut juosta vapaana Arcoa enemmän.

Oksilla on kyllä ajatus selvillä eli kun remmi kiristyy eteenpäin ei pääse. Joten se juoksee takaisin viereeni ja lähtee uudestään liikkeelle, juosten. Oksia ei hirveästi kiinnosta lenkillä haistella vaan se haluaa vaan eteenpäin. No, asia on nyt number onena meidän harjoiteltavissa asioissa, ja tähän keskityttään nyt ennen loman alkua.

Aamulenkille otin ekaksi mukaan Arcon ja huomasin heti hiekkatielle päästyämme, että siitä on mennyt jokin muukin Arcon käytöksestä päätellen. Arco oli siis jäljellä lähes koko lenkin ajan ja itse näinkin mitä jäljestettiin, pupua nimittäin. Otin seuraavaksi Oksin mutta vaikka sekin ilmaa haisteli tyyliin "täällä on joku kulkenut" ei sen nenä juuri maahan mene. Kepa pääsi viimmeisenä lenkille ja sitähän ei juuri hajut kiinnnosta, pupun perään se lähtee ainoastaan jos näkee sen.

Koirilla sama järjestys myös iltalenkillä paitsi, että tehtiin Kepan kanssa pitkä lenkki (1,5 tuntia).

Arcon ruokahalua on selkeästi vähentynyt, ruokaa tupaa jäämään ainakin aamulla. Todenäköisesti johtuu kortisonin alasajosta, toivottavasti sen painokin putoaisi. Arcolla oli hieronassa jumissa toinen etujalka ja vastakkainen takajalka ja jumitusta lannerangan alueella. Ei kuitenkaan hirveän paha, hierojan mukaan palautuu hyvin. Arco tullaan kuitenkin kesäloman jälkeen jossain vaiheessa kuvauttamaan selän ja lonkkien osalta, sittenpähän nähdään onko siellä jotain kuvissa näkyvää. Koiriella on tarkoitus tilata Back on tracin sadeloimet, saavat toimittaa makuupussin virkaa jos vaikka teltaillaan lomalla.

1 kommentti:

  1. Sori nyt mutta sinut on haastettu tällaseen höpöjuttuun :D
    http://senkinsieni.blogspot.fi/2012/07/hopotykset.html

    VastaaPoista