torstai 12. maaliskuuta 2015

Voihan vauva sentään !


Oksista on tullut osa-aikainen isoveli. Meillä käy pari kertaa viikossa päivähoidossa pikkuinen bokseripoika Freddy (tulikohan nimi oikein kirjoitettuna?) . Freddy on nyt 9 viikon ikäinen.

 
Ensimmäisestä hoitopäivästä alkaen on mennyt hienosti. Vähän piti kantokopassa ensin tuumailla ja sitten kun pikkupoika sieltä ulos uskaltautui, ei mikään asia ole sitä hirvittänyt. Reipas pikkuinen :). Paikat tutkittiin oitis ja Oksille, joka oli portin takana, käytiin haukkumassa ja vähän porttia tönimässä "että tules pois sieltä". Oksin häntä on Freddystä varsin mukava ja siinä olisi ihan hirveän kiva roikkua.... Tosin toisena hoitopäivänä, eli tänään, Oksi sanoi että "nyt muutes sitten loppui sen mun hännässä roikkuminen ja mahan alustan pureskelu". Freddy varsin viisaana pikkuisena ymmärsi yskän ja minun avustuksella mielenkiinto Oksin karvoista saatiin suunnattua leluihin. Tänään Freddy suorastaan syöksyi kantokopasta ulos johon Karikin tuumasi, että "olipas se erilainen ulostulo" :D. Myös pihalla ollaan tänään kävelty reippaasti ja sinne on osattu tehdä niin pissat kuin kakatkin. Kakalle Freddy jopa pyysi ulos pyörimällä vimmatusti oven edessä, pentu kainaloon ja pihalle. Oikeaan paikkaan tuli tuotokset eikä Oksinkaan tarvinnut nyrpistellä nenäänsä "kato mitä se teki- sisälle!"


Freddy on kova poika nukkumaan mutta niinhän ne pennut ovat. Harvinaisen mukavuudenhaluinen kaveri myös. Päiväunilta herättyään se pötköttelee  pitkän tovi ja saattaa jopa nukahtaa uudestaan. Mikään kiire sillä ei ole mihinkään. Mielellään se on sylissä ja usein nukahtaakin siihen, nauttikoon sylityksistä nyt, aikuisena ei taida olla enää sylikoirakokoa :D. Freddyssä on mielestäni erittäin hyvä piirre juuri tuo syliin rauhoittuminen, vaikka sen nappaisi kesken kovimman rallin syliin, se rentoutuu heti ja usein nukahtaa :)  
 
Freddyn omistaja antoi luvan että saan puuhailla pennun kanssa kaikkea, mikä tarkoittaa että saan ehdollistaa sen naksuun ja opettaa sille kaikenmoista. Koska Freddystä on tarkoitus tulla näyttelykehien kunkku niin istumista ei hirveästi vahvisteta. Naksutinta ei vielä ole otettu käyttöön mutta tänään harjoiteltiin seisomaista - palkkioksi sai nappuloita.
 
Bokseri vaikuttaa taas ihan omanlaiselta tapaukselta. Etutassuja Freddy käyttää mielellään ja kropalla olisi kiva blokata kävelijän kulku. Selkeästi mielestäni Freddystä huomaa sellaisen peräänantamattomuuden/taistelutahdon, ihmisellä pitää olla ns. ketunhäntä kainalossa ja silloin kaikki sujuu hienosti. "Jätä"-käsky on tullut automaattisesti mukaan kun Freddy on kokeillut useampaan kertaan että saisiko se keittiön vahakankaan vedettyä pöydältä alas. Muuten se mielellään leikkii ihan yksinkin lelujen kanssa kunnes tulee napottamaan viereen että "ota syliin, nukuttaa" :).
 

Tällä viikolla on Oksin kanssa treenattu kahdesti ja vielä yhdet ovat edessäpäin. Nyt olen vihdoin viimein alkanut pitämään treenivihkoa mukana, että jotakin saisi ylöskin laitettua ja treenit paremmin suunniteltua. Ollaan tehty sivusta, vierellä kulkemisesta, eteen tuloja. 90 asteen käännöksiä vasemmalle ja oikealle, peruuttamista (kaksi askelta), saksalaista käännöstä sekä oikealla puolella kulkemista. Mun niska alkaa olemaan niin jumissa vasemmalle katsomisesta että tää viimeinen oli niin kuin ihan pakko ottaa ohjelmistoon :D. Lisäksi ollaan otettu houkutukseksi mukaan kaksi ruokakuppia nameilla. Tää onkin ollut sitten vaikea kummallekin niin Oksille kuin Ainollekin. Lisää treeniä!

Ollaan teipattu neljä kappaletta 90 asteen kulmia treenitilan lattiaan ja tää on helpottanut kovasti omaa kävelemistä ja sitten kun vielä hoksattiin vasemmalle käännöksissä sanoa koiralle "käänny" :D, niin ovat onnistuneetkin kohtalaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti