sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Elä hetkessä ja vain itseäsi voit muuttaa

Ollaan kursseiltu, treenattu ja hoidettu koirapentua.
 
Oltiin Oksin kanssa Treenaa taitoja, kouluta koiraasi-kurssilla kahden muun pk holskun ja Aino-sakemannin kanssa. Kurssi koostui siis kahdesta päivästä jona ensimmäisenä kouluteltiin kanoja ja toisena omia koiria. Koska blogi ei ole ns. koulutusblogi jätän yksityiskohdat kertomatta. Ne voi lukea Töppönen ja Sieni- blogista jossa Laura on kertonut ne hyvin. Mutta kyllähän sitä taas uusia asioita tuli ja oppia saatiin. Kanojen kanssa tehtävät harjoitteet olivat minulle tuttuja aikaisemmilta kanakursseilta mutta esim. muotoerottelussa esiin tullut ärsykekuva oli uusi asia. Tai melkein uusi, olin lukenut siitä kyllä "Hienosti hihnassa"-kirjasta mutta nyt asia tuli konkreettisesti esille.
 
Koirapäivänä tuli taas esiin se sama asia kuin aina ennenkin- olen todella häiriöherkkä ja ajatus karkaa helposti. Lisäksi olen hidas. No, vain itseään voi muuttaa ja kun kouluttaja muuttaa itseään myös koira muuttuu. Remmilenkkeilyyn saatiin apuja ja erityisesti itse kiinnitin huomiota siihen, että koiraa estettiin esim. haistelemasta tai tervehtimästä ihmisiä todella paljon. Ajatuksena, että mikä tapahtuu ennen palkkausta ja sen jälkeen vahvistuu ja älä anna koiralle mahdollisuutta toimia väärin. Oli puhetta, että erityisesti vilkkaiden koirien kanssa harjoituksessa voi koiran tilaa rajata jotta saadaan paljon oikeanlaista tekemistä suurella vahvistetiheydellä.
 
Ylipäätään kannattaa keskittyä täysillä juuri sen hetkiseen harjoitukseen ja se, että oman koiran persoonaa ei voi muuttaa muuksi. Varmista välineet ja suhtaudu koiraasi niin kuin kanaan, älä oleta vaan katso koiraa. Täytyy kyllä sanoa että asiaa tuli niin paljon, että puheet olisi pitänyt nauhoittaa :).
 
Meidän neljän hengen porukka oli todella mukava, ja juttua olisi varmaan riittänyt vielä seuraavaksi viikoksi. Kiitos vielä kaikille mukavasta viikonlopusta :).
 
 

Freddy-bokseri on ollut useampana päivänä hoidossa ja sen kanssa on myös puuhailtu kaikenmoista. Ollaan harjoiteltu koirapennun perustaitoja, jätä-käskyä ja maahan menoa. Ipanan isoveljet siellä omassa kotona pelkäävät pentua. Freddy on aika topakka poika, jolla on terävät hampaat eikä se epäröi niitä käyttää, varsinkaan jos puremalla saa liikettä isompiinsa. Ollaan siis harjoiteltu jätä-käskyä ja viime kerralla rupesin palkkaamaan Oksia siitä että se pysyi paikallaa vaikka Freddy ympärillä häärikin. Tuntui toimivan hyvin ja ipanan menetti mielenkiintonsa oitis puremispuuhiin, ja ryhtyi topakkana istumaan tai meni maahan-käskyllä maate.
                                                   "Mikäs sulle tuli, väsähitkö?


Koiranpentu on kyllä ihana mutta on siinä hommaa, miten ihmeessä sen aina ehtii unohtaa :). Freddyn kanssa on kiva puuhailla, se jaksaa keskittyä todella hyvin. Oksi on huvittava kun sen täytyy olla paikalla kun Freddyn kanssa harjoitellaan, siinä sivussa Oksi tekee istumisia ja maahan menoja ja jättämisiä. Onkohan tää se kateusefekti :D.

Oksin kanssa ollaan tehty kurssin jälkeen ihan perusharjoitteita: kontaktihyppelyä, käännöksiä ja ihan perus katsekontaktia. Kosketuskeppiä suurella vahvistetiheydellä.

Aino kävi leikkimässä Oksin kanssa lauantaina ja kas kummaa Oksi jätti autot huomioimatta. Samaten tänään pihalla  Oksin irtiolleessa autot saivat ajella rauhassa ohi. Aika kiva juttu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti