tiistai 3. maaliskuuta 2015

Tyttöenergiaa


Maanantaina hain hoitoon shelttitytöt Cillan ja Cesin. Ilta kului nopeasti Cillan tahtiin tehdyn tunnin nuuskuttelulenkin ja muiden touhujen lomassa. Yöpuulle rauhoituttiin jo ennen yhdeksää totuttuun tapaan Cesi hyppäsi sänkyyn viereeni. Cilla nukkui omassa pedissään kunhan oli ensin valvonut että myös Kari ja Oksi käyvät nukkumaan.

Aamulla herättiin viideltä ja jo kahdeksan maissa oltiin tutimassa metsässä jänisten ja oravien jälkiä. Päivä kului pihalla touhuten ja sisällä lepäillen. Tytöt ovat kovia olemaan kaikissa hommissa mukana ja varsinkin kaikki keittiöön liittyvät ovat ihan super. Iltapäivällä tehtiin Cesin kanssa reipasvauhtinen lenkki ja vein tytöt kotiin neljän maissa. Cillaa olisi kovin nukuttanut ja jouduinkin sitä hieman herättelemään eikä mikään ihme kun reilu 13-vuotias  on joutunut vahtimaan yleistä keittiön lattian siisteyttä ja sitä että nukkumaan pitää kaikkien käydä. Molemmat tytöt pötkähtivät nukkumaan kotonaan.

                                                                   Cesillä on kiire

Illalla käytiin Oksin kanssa treenailemassa. Oksi teki vierellä kävelystä eteen siirtymisiä 5x3 sarjan. Sillä on käsitys "eteen" käskystä mutta koira tuppaa tunkemaan nenänsä mun haaruihin. Nina totesikin, että "tuo on varmaan sellainen liian tiivis eteen tulo". Joo toki :D. Lisäksi koira jää vinoon, tarkoitus olisi laittaa lattiaan teippi ja ruveta vahvistamaan vain suorat eteen siirtymät. Tehtiin liikkeestä istumista 5x2 ja 5x1 sarja liikkeestä maahan menoa ja siitä suoraan liikkeeseen lähtemistä. Maahanmenot olivat suoria, olisko yhdessä ollut pientä vinoutta ja istumiset kai suht ok. Muutamissa oli sellaista haahuilun makua; edistämistä vierellä kulkemisessa ja vinoa asentoa tai kylttien haistelua. Tehtiin vielä pari settiä peruuttamista ja lopuksi kosketusalustaa jossa palkattiin vain rauhalliset tassukosketukset alustan keskikohtaan. Poikkeuksena tässä kerrassa oli se, että koirat tekivät pidempiä harjoituskertoja niin että ne hetken aikaa osioiden välissä istuivat tai makasivat, ja häkkiin mentiin vain sarjan lopussa. Katsottiin kellosta aikaa Ainon suoritusosioihin ja se vaihteli 3-5 minuuttia. Tunti taisi vierähtää kaiken kaikkiaan näissä hommissa. Ninalla oli hieno treenisuunnitelma ja tähän pitäisi jatkossa pyrkiä myös allekirjoittaneen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti