sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Treenejä häiriössä ja höpinää ruokinnasta


Kuluneella viikolla ollaan tehty perussettiä, istu-maahan-nouse-vierellä, häiriössä. Häiriöksi on, sekä Oksille että Ainolle, riittänyt treenitilaan lisätyt rally-tokon kyltit. Ideana oli, että koira pysyy toteuttamaan annetun käskyn ja jättämään kyltit rauhaan. Se, tekikö koira annetun käskyn prikuulleen oikein esim. suhteessa ohjaajan, ei ollut nyt kriteerinä. Molemmat koirat ovat kohtuu häiriöherkkiä, ja se tuli esiin nytkin kun kyltit lisättiin treenitilaan. Lisäksi tehtiin kosketusalustaa, kapulannostoa, kartion kiertoa ja istu-odota ja maahan-odota settiä niin että koira kutsuttiin luo tai käytiin palkkaamassa paikalleen. Häiriö-treeniä tarvitaan lisää.

Lauantaina otettiin perusseuraamista hihnassa ulkona treenitilan kentällä, jonka jälkeen Aino ja Oksi pääsivät leikkimään meidän pihalla. Tänään lenkkeiltiin Oksin kanssa kahdestaan pieni lenkki. Oksille on hihnassa kävely hyvinkin haasteellista mutta selkeää edistymistä on ilmassa. Olen ostanut itselleni Icepugin nastakengät, jota voin suositella kyllä kaikille. Oksin hihnakävely/käytös on ollut pidemmän aikaa, vähemmän tai enemmän työn alla, ja selkeästi siihen on positiivisesti auttanut reenailu ylipäätään.

Oksi on hienosti osannut olla kissojen kanssa työpäivien ajan, vaikka tätä vähän Arcon lopetuksen jälkeen jännitin. Kaikki tavarat ovat paikoillaan eikä kissojen ruokiakaan ole syöty. Oksi jää kotiin mukavasti vaikka onkin kovasti perääni, toki on myös kovin ilahtunut kun kotiin palaan. Onhan sillä ollut hienot opettajat, Arco sekä Kepa  jäivät kotiin aina varsin lungisti. Muutenkin tuntuu että Oksin on kovasti rauhoittunut, osa syynä varmasti aikuistuminen. Arco, varsin vahvatahtoisena ja omanlaisenaan persoonanaan, ei ehkä ollut niitä mukavimpia koiria asuinkumppanina ollut vaikka pojat juttuun tulivatkin.


Olen taas viime aikoina lueskellut koirien ruokinnasta. Lähinnä J.Yrjölän artikkeleita Yrjölän puurosta ja siihen liittyvästä tavasta ruokkia koiria. Artikkeleista voisi nostaa esille puuron lisäksi naudanmahan, kaalin, kananmunat, piimän, keitetyn porkkana-paprikaseoksen, merilevän ja öljyt. Kaverilla on Joukonheimon kennelistä rotikka, Oksin kaveri Boogie, jota on ruokittu juuri kyseisellä tavalla.

Omat pakastimet olivat tyhjinään kun kävin hakemassa Kennelrehun autolta lihoja, ison tilauksen vuoksi eräs mies lihajonossa epäili minulla olevan kennelin. Johon totesin että "ei ole, tästä menee useammalle koiralle" johon mies totesi että "kennelihän se sitten on". Kennel sai ihan uuden määritelmän :D.

Kuluneella viikolla olen hämmästyneenä saanut seurata millaista on elo ja olo koiran kanssa haja-asutusalueella sekä sitä mikä koetaan kenenkin omaisuudeksi. Kaikenlaista ihmeellistä ja kummaa sitä maailmaan mahtuukaan :D.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti